Kendisine 'Katil misiniz?' diyen muhabire Putin'den ilginç yanıt: Biden ve Trump kıyaslaması yaptı

ABD Rusya Vladimir Putin Joe Biden
Kendisine 'Katil misiniz?' diyen muhabire Putin'den ilginç yanıt: Biden ve Trump kıyaslaması yaptı

"Bedel ödeyecek, Putin'in bir katil olduğuna inanıyorum" diyen ABD Başkanı Joe Biden 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Putin, görüşme öncesi verdiği röportajda muhabirin ilginç sorusuyla karşılaştı: "Katil misiniz?"

Aylar önce Putin’in seçimlere müdahale etmesinin bedelini ödeyeceğini vurgulayan Biden, "Putin’le uzun bir konuşma yaptık. Ona dedim ki: Seni tanıyorum ve sen de beni tanıyorsun. (Seçimlere müdahale ettiğini) tespit edersem, o zaman hazırlıklı ol" ifadelerini kullanmış, Putin’in seçimlere müdahale etmesinin bedelini nasıl ödeyeceğine ilişkin herhangi bir ayrıntı vermeyen Biden, muhabirin "Putin’in katil olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt olarak "Evet, öyle düşünüyorum" şeklinde cevap vermişti.

İKİ LİDER 16 HAZİRAN'DA BİR ARAYA GELİYOR

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde yer alan Villa La Grange'de gerçekleşeceği doğrulandı. 

TRUMP'DAN BIDEN'A "UYUYAKALMA" KİNAYESİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı yazılı açıklamada, başkanlığı döneminde Putin ile Helsinki'de çok verimli bir toplantı yaptığını belirterek, "Gecikmiş yalancı basının toplantıyı yansıtma şeklinin aksine, ABD bu toplantıda Putin'in ve Rusya'nın saygısı da dahi birçok şeyi kazanmıştı." görüşünü paylaştı.

Trump, kendisinin Putin ve Rusya ile iyi ilişkiler kurduğunu belirtip, "Biden'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde iyi şanslar diliyorum. Biden, toplantı esnasında uyuyakalma ve Putin'e en samimi dileklerimi ilet." ifadesini kullandı.

GÖRÜŞME ÖNCESİ PUTİN'DEN İLK RÖPORTAJ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesinde yabancı basına konuştu. NBC News muhabiri Keir Simmons'a röportaj veren Putin, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin 'son yılların en düşük seviyesinde' olduğunu belirtti.

Keir Simmons'ın Putin'le görüşmesinden bazı bölümler yayınlanırken, Simmons'ın Rusya cumhurbaşkanına "Katil misin?" diye sorduğu bir bölüm yer aldı. Putin'in soruya güldüğü görülürken, tam olarak "Hayır" demedi.

"Görev sürem boyunca, her türlü bahane ve gerekçelerle farklı çapta ve şiddette her alandan saldırılara alıştım, ne kadar sert olursa olsun hiçbiri beni şaşırtmıyor. Bunun ABD kültürünün bir ifadesi olduğunu düşünüyorum. Elbette Hollywood'da da bazı maço davranışlar var. Bu, sinema sanatı olarak kabul edilebilir, ancak ABD siyasi kültürünün bir parçasıdır." diyen Putin, yeni ABD Başkanı Biden için 'Hollywood maçosu' dedi.

"TRUMP RENKLİ BİR KİŞİLİKTİR"

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında da dikkat çeken sözler sarf eden Putin "Eski ABD Başkanı Bay Trump'ın olağanüstü, yetenekli biri olduğuna inanıyorum, yoksa ABD Başkanı olmazdı. Trump, renkli bir kişiliktir. Beğenir ya da beğenmezsiniz. Ancak, o ABD düzeninden gelmedi, daha önce yüksek düzeyli siyasetin bir parçası olmamıştı. Seversiniz ya da sevmezsiniz ama bu bir gerçek." dedi.

Biden hakkındaki görüşlerini de dile getiren Putin, "Başkan Biden elbette Trump ile tamamen farklı biri. Biden, kariyer insanı. Nerdeyse hayatının tamamını siyasette geçirdi. Çok başka bir insan... Elbette avantajlar da, dezavantajlar da olacak ama ABD Başkanı'nın herhangi bir dürtüye dayalı hareket etmemesi en büyük umudum" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Joe Biden Rusya Vladimir Putin