Kardeşleri ihanetle suçladı, Trump'ı destekleyeceğini açıklamıştı!

Ajans Bizim
abd seçimleri donald trump ABD
Kardeşleri ihanetle suçladı, Trump'ı destekleyeceğini açıklamıştı!

Ünlü Kennedy ailesinin mensubu Robert F. Kennedy Jr'ın birkaç kız kardeşi ve bir erkek kardeşi, başkanlık kampanyasından çekildiğini ve Donald Trump'ı desteklediğini açıkladıktan kendisini “ihanetle” suçladı.

Eski başkan John F. Kennedy'nin yeğeni hakkında açıklama yapan bazı kardeşleri, "Umut dolu ve daha iyi bir gelecek için ortak bir vizyon etrafında birleşmiş bir Amerika istiyoruz, bireysel özgürlük, ekonomik fırsat ve ulusal gurura dayalı bir gelecek" dedi.

"Kamala Harris ve Tim Walz'a güveniyoruz" diyen kardeşler, "Kardeşimiz Bobby'nin Trump'ı destekleme kararı, babamızın (John F. Kennedy'nin kardeşi Bobby Kennedy) ve ailemizin en aziz değerlerine ihanettir. Bu üzücü bir hikayenin üzücü sonudur" dedi.

Açıklama, eski başkan adayının kız kardeşlerinden birkaçı ve erkek kardeşlerinden biri olan Kathleen Kennedy Townsend, Courtney Kennedy, Kerry Kennedy, Chris Kennedy ve Rory Kennedy tarafından imzalandı. 

Açıklama, avukat olan Kerry Kennedy tarafından X hesabında yayınlandı. 

Robert F. Kennedy Jr, 23 Ağustos Cuma günü, anketlerde rakipleri Donald Trump ve Kamala Harris'in çok gerisinde görünmesine ve oyların yüzde 10'undan azını toplaması nedeniyle adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Genelde isminin baş harfleri RFK ile anılan Kennedy, 1968'de öldürülen eski ABD Savcısı Bobby Kennedy'nin oğlu ve 1963'te suikasta kurban giden eski Başkan John F. Kennedy'nin yeğenidir. 

70 yaşında bir çevre avukatı olan Kennedy, defalarca aşı karşıtı görüşleri savunmuş ve komplo teorileri yaymasıyla tanınmıştır. Covid hakkındaki yorumları, 2023 yılında kız kardeşi Kerry Kennedy tarafından kamuoyu önünde reddedilmesine yol açmıştı. 

Kennedy ailesi, üyeleri geleneksel olarak Demokrat partiye mensup olan Amerikan siyasetinde tanınmış bir siyasi hanedandır.