Joe Biden: Demokrasimiz benzeri görülmemiş bir saldırı altında

ABD donald trump Joe Biden
Joe Biden: Demokrasimiz benzeri görülmemiş bir saldırı altında

Biden, Trump destekçilerinin Kongre'yi basmasının ardından ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik "saldırılara" son verilmesi çağrısı yaptı.

Joe Biden, göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine çıkan olaylar hakkında açıklama yaptı.

Biden Kongre Binası’nda çıkan olaylar hakkında yaptığı açıklamada, Kongre Binası'nda patlak veren şiddet olaylarını demokrasiye "saldırı" olarak nitelendirdi. Biden, "Bu saatte, demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında. Modern zamanlarda gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor. Özgürlük kalesine, Kongre Binası'na bir saldırı. Halkın temsilcilerine, Capitol Hill polisine ve onları korumaya yemin edenlere bir saldırı. Ve Cumhuriyetimizin kalbinde çalışan kamu görevlilerine. Çok açık konuşayım. Kongre Binası'ndaki kaos sahneleri gerçek bir ABD’yi yansıtmıyor. Gördüklerimiz kendini kanunsuzluğa adamış aşırılık yanlıları. Bu muhalefet değil. Bu bir düzensizlik. Bu kaos. Bu fitne. Ve şimdi sona ermeli" dedi.

“Önümüzdeki dört yılda çalışmalarımızla demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz” ifadelerini kullanan Biden, ABD’nin "böyle karanlık bir ana" geldiği için "şok olduğunu ve üzüntü duyduğunu" belirtti.

Biden, ancak tarihteki diğer anlar gibi ABD'nin da yeniden galip geleceğini ekledi. Biden, “Bugün demokrasinin kırılgan olduğunu ve onu korumak için iyi niyetli insanlara ihtiyaç duyduğunun acı verici bir hatırlatması” dedi.

TRUMP'A ÇAĞRI 

Biden, “Bir başkanın sözleri, ne kadar iyi ya da kötü olursa olsun önemlidir. En iyi ihtimalle, bir Başkanın sözleri ilham verebilir. En kötü durumda, kışkırtabilir. Bu nedenle, Başkan Trump'ı yeminini yerine getirmesi ve Anayasayı savunması ve bu kuşatmanın sona ermesini talep etmesi için ulusal televizyona çıkmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber