İsrailli aşırı sağcı Weiss: Gazze'nin tamamında Yahudi yerleşim yerleri inşa edeceğiz

İsrail Filistin Gazze
İsrailli aşırı sağcı Weiss: Gazze'nin tamamında Yahudi yerleşim yerleri inşa edeceğiz

Yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri savunucusu aşırı sağcı Daniella Weiss, İsrail’in yoğun saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze’de tüm evlerin yıkılması ve Filistinlilerin çıkartılarak yerine Yahudi yerleşimcilerin getirilmesini savundu.

Aşırı sağcı Daniella Weiss, İsrail medyasına yaptığı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyinde yaptığı yıkımı güneyde de tekrar etmesini ve Gazze’deki Arapların "tahliye edilmesini" istediğini söyledi.

Aşırı sağcı Weiss, böylelikle, "Gazze'nin tamamında Yahudi yerleşim yerleri inşa edeceğiz." ifadesini kullandı.

Yahudi yerleşimcilerin "denizi görmek istediğini" belirten Weiss, "Yerleşimcilerin denizi görebilmesi için Gazze silinmeli. Denizi görebilmek için Gazze'deki tüm evlerin yıkılması gerekiyor." dedi.

Weiss, İsrail medyasına 14 Aralık’ta yaptığı bir başka açıklamada da Gazze’de yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin kurulmasını savunarak, "Artık Gazze'ye dönme zamanıdır. (ABD Başkanı) Biden bizi durdurmamalı." diye konuşmuştu.

İSRAİL'İN GÖZALTILARI SÜRÜYOR

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 4 bin 655'e yükseldi.

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyetinden konuya ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının yanı sıra Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskın ve gözaltılarını da sürdürüyor.

İsrail güçlerinin 25 Filistinliyi daha gözaltına alındığı aktarılan açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinli sayısı 4 bin 655'e yükseldi.

Gözaltına alınanlar ile yakınlarının darp ve tehditlere maruz kaldığı, ayrıca evlerinin tahrip edilip yıkıldığı da bilgisi verildi.

 

Kaynak: AA