İngiltere’de yüzbinler Filistin’e destek için yürüdü: "Şiddetin sona ermesini istiyoruz ve derhal ateşkes"

Dünya haberleri İsrail Filistin İngiltere

İngiltere’nin başkenti Londra’da yüzbinlerce kişi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto ederken, “Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e Filistin özgür kalacak” sloganları attı.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar 15’inci gününde devam ediyor. İsrail, Gazze Şeridi’nde hava operasyonlarına devam ederken, yerleşim yeri, cami, hastane ve kiliseleri vuruyor. İnsani krizin yüksek seviyede yaşandığı Filistin için ise dünyanın dört bir yanında destek gösterileri yapılıyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da bugün yüzbinlerce kişinin katılımıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.

Downing Street yakınında düzenlenen yürüyüşte göstericiler, İsrail’in saldırılarını protesto ederken, ellerinde Filistin bayraklarıyla “Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e Filistin özgür kalacak” sloganları attı.

Ateşkes çağrılarının yapıldığı gösteriye ilişkin açıklama yapan Filistin Dayanışma Kampanyası Direktörü Ben Jamal, “Hepimiz aynı mesajı vermek için bir aradayız. Şiddetin sona ermesini istiyoruz ve derhal ateşkes sağlanması, gerekli insani yardımın Gazze halkına güvenli bir şekilde ulaştırılması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Met Polisi yaptığı açıklamada, binden fazla memurun gösteride bulunduğunu açıklarken, Komiser Yardımcısı Matt Twist, Met'in her türlü görüşü kabul ettiğini belirterek, “Objektif olacağız ve korkmadan hareket edeceğiz” dedi.

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1756'sı çocuk, 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 84 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 16 gazeteci yaşamını yitirmişti.
İngiltere’de yüzbinler Filistin’e destek için yürüdü: "Şiddetin sona ermesini istiyoruz ve derhal ateşkes" - Resim : 1

 



Kaynak: İHA

İngiltere filistin destek