Hamas'tan İsrail'e tehdit: Gazze'de kaldığınız sürece, kayıplarınızın faturası artacak

İsrail Hamas Filistin Dünya haberleri
Hamas'tan İsrail'e tehdit: Gazze'de kaldığınız sürece, kayıplarınızın faturası artacak

Hamas, İsrail ordusuna, Gazze Şeridi'nde kalmayı sürdürdüğü sürece "kayıplarının faturasının artacağı" yönünde bir tehditte bulundu.

Hamas, İsrail ordusuna seslendi. 

Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeydoğusunda Eş-Şucaiye Mahallesi'nde çoğu subay, 10 askerinin öldürüldüğünü açıklaması ve birçok cephede kayıplarının artması, ordunun ve komutanların başarısızlığını teyit ediyor." ifadesine yer verildi.

Gazze'deki Filistinli grupların, "Gazze'yi işgalcilere mezar yapma" vaadini yerine getirdiği belirtilen açıklamada, "Faşist İsrail ordusu, her gün öldürülen onlarca ölü ve yaralı askerlerini umursamamaktadır. Gazze'den çekilmekten başka seçeneğiniz yok. Burada kaldığınız süre ne kadar artarsa ölümlerinizin ve kayıplarınızın faturası da artacak. Buradan hayal kırıklığı içinde çıkacaksınız." denildi.

İsrail ordusu bugün, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda İsrail ordusundan bir albay ve yarbayın bulunduğu 5'i subay, 10 askerinin öldüğünü açıklamıştı.

Son açıklananla İsrail ordusundan ölen asker sayısı 115'e çıkarken, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden asker sayısı ise 444 oldu.

Saldırılarda şimdiye kadar yaralanan asker sayısının ise 1687'ye ulaştığı ve ağır yaralı biçimde hastanede 135 askerin tedavi gördüğü paylaşılmıştı.

"BIDEN'IN DÜNKÜ AÇIKLAMALARI EYLEME DÖNÜŞMELİ"

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), ABD Başkanı Joe Biden'ın, Gazze'de ayrım gözetmeksizin saldırılarını sürdüren İsrail'i "eleştiren" açıklamalarının eyleme dönüşmesini istedi.

FKÖ İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Biden'ın dünkü açıklamaları eyleme dönüşmeli" diyen Şeyh, "Acilen ateşkes çağrısıyla başlayıp, uluslararası meşruiyet ve uluslararası hukuku esas alan, işgalin sona erdirilmesi ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasına dayalı kapsamlı bir siyasi planın sunulması gerekir." ifadesine yer verdi.

ABD Başkanı Biden, dün katıldığı bir etkinlikte, İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılar sebebiyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Başbakan Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söylemişti.

 

Kaynak: AA