Hamas ve İsrail arasındaki 6'ncı esir takası başladı

Hamas İsrail Filistin Gazze Dünya haberleri
Hamas ve İsrail arasındaki 6'ncı esir takası başladı

Son dakika haberine göre, Hamas ve İsrail arasındaki 6'ncı esir takası başladı. Hamas 14 rehineyi teslim etti, İsrail'in bu gece 30 Filistinli esiri serbest bırakması bekleniyor.

Son dakika haberi...

Gazze'de savaşın 54'üncü, insani aranın ise 6'ıncı günü... 

Hamas ve İsrail arasındaki 6'ncı esir takası başladı. Hamas 10 İsrailli ve 4 Taylandlı 14 rehineyi teslim etti, İsrail'in bu gece 30 Filistinli esiri serbest bırakması bekleniyor.

Hamas, gerçekleştirilen 6'ncı takasın öncesinde, Rusya'nın isteği üzerine 2 Rus esiri serbest bıraktığını açıklamıştı. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan bombardımanı nedeniyle çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce Filistinli sivil hayatını kaybetti. Sağlık hizmetlerinin çöktüğü ve yiyecek içecek sıkıntısının başladığı Gazze Şeridi'nde bulaşıcı hastalıklar da büyük bir tehdit oluşturmaya başladı. Mısır ve Katar arabuluculuğunda hayata geçirilen insani ara ile 6 gündür İsrail'in saldırıları durdu, bir yandan da iki taraf arasındaki esir takası devam ediyor. 

HAMAS 10 İSRAİLLİ ESİRİ DAHA SERBEST BIRAKTI

İsrail ordusunun X platformunda yayımladığı açıklamada, ülkeye ulaşan 10'u İsrailli, 4'ü Taylandlı 14 kişiye ordu ve İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'te (Şabak) görevli güvenlik mensuplarının eşlik ettiği belirtildi.

Açıklamada, güvenlik görevlilerinin, bu kişilere sağlık taramalarının ardından hastanelerde bekleyen ailelerine ulaşana kadar eşlik edecekleri bildirildi.

İsrail ordusu, daha önce yaptığı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 10 İsrailli kadın ve çocuk esir ile 4 Taylandlının Uluslararası Kızılhaç Komitesi konvoyuna teslim edildiğini duyurmuştu.

İsrail'in de hapishanelerde tutuklu bulunan Filistinli kadın ve çocuklardan oluşan toplam 15 rehineyi daha bu gece serbest bırakması bekleniyor. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV