Hamas ile İsrail arasındaki esir takası anlaşmasında son durum! İkinci rehine takası başladı

Hamas İsrail Dünya haberleri
Hamas ile İsrail arasındaki esir takası anlaşmasında son durum! İkinci rehine takası başladı

Son dakika haberi... Kızılhaç'tan yapılan açıklamaya göre, Hamas, 4'ü yabancı uyruklu 13'ü İsrailli 17 rehineyi serbest bıraktı. İsrail'in de 39 Filistinli rehineyi bu gece serbest bırakması bekleniyor.

Son dakika haberi... 

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası anlaşması kapsamında ikinci rehine takası başladı.

Hamas'ın silahlı kanadı 13 İsrailli rehineyi ve 4 yabancı uyruklu kişiyi Kızılhaç'a teslim ettiğini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü ise, 13'ü İsrailli ve 4'ü Taylandlı olmak üzere kaçırılan 17 kişinin Refah Sınır Kapısının Mısır tarafına nakledildiğini ve rehinelerin serbest bırakılması ile ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi. 

Katar Dışişleri Bakanlığı, ertelenen rehine takası konusundaki krizin aşıldığını ve bu gece rehine takasının yapılacağını bildirmişti. Açıklamadan bir süre sonra, Hamas,13'ü İsrailli 17 rehineyi serbest bıraktı. İsrail ise 39 Filistinliyi bu gece serbest bırakacak.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada İsrail'in, mutabakatın öngördüğü tüm şartlara uyacağını arabuluculara iletmesinin ardından Mısır ile Katar'ın mutabakatın yürürlükte kalması için gün boyu yürüttüğü çabalara olumlu yanıt verildiği belirtilmişti. 

HAMAS ESİR TAKASINI ERTELEDİĞİNİ DUYURMUŞTU

İsrail ile Hamas arasında varılan mutabakat kapsamında karşılıklı esirlerin serbest bırakılmasına bugün de devam edilmesi bekleniyordu. Bu doğrultuda serbest bırakılacak Filistinli esirler, Ofer Hapishanesi'ne nakledildi. Nakil işlemi sırasında İsrail güçleri, hapishane önünde güvenlik önlemleri alınmış ancak Hamas, İsrail; yardım tırlarının Gazze'nin kuzeyine girişine izin verene kadar rehinelerin bırakılmasını ertelediğini duyurmuştu.

Katar ile Mısır'ın arabuluculuğu ile rehine takası anlaşmasındaki kriz aşılarak süreç yeniden başlatıldı. 

 

 

Kaynak: Reuters