Fransa'da film gibi şampanya hırsızlığı

donald trump son dakika Fransa
Fransa'da film gibi şampanya hırsızlığı

Fransa'da hırsızlar iki kamyon dolusu şampanya çaldı ve polis 600 bin Avro değerindeki şampanyaları film gibi bir kovalamaca sonucu ele geçirdi.

Film sahnelerini andıran olay, kamyonların çalındığının bildirildiği Champagne bölgesinin kalbindeki Reims yakınlarında başladı. 

Fransız basınına göre kamyonlar Cuma akşamı ile Cumartesi sabahı arasında Reims merkezli bir şirketten çalındı. Le Parisien gazetesine göre sevkiyatlar en ünlü şampanya markalarından biri olan Moët & Chandon şişelerinden oluşuyordu. Her bir yük 300 bin Avro değerindeydi.

Takip cihazlarıyla donatılmış kamyonların Reims ve Paris arasındaki A4 otoyolunda olduğu belirlendi. İki kamyon Paris'in merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki Pontault-Combault yakınlarında A4 üzerinde takip edildi.

Kovalamacaya iki polis aracı da dahil oldu. Hırsızlar aniden direksiyonu kırarak polisleri atlatmaya çalıştı. Polisler kamyonlardan birini yavaşlamaya zorladığında, sürücü konvoyu takip eden bir otomobile atladı. Araç hızla uzaklaşarak polisleri atlatmayı başardı. 

Bir sonraki kamyon ise bir sonraki çıkışa saptıktan sonra terk edilmiş olarak bulundu. 

Şampanya şişelerinin hepsi, biraz sarsılmış olsalar da sağlam ve zarar görmemiş bir şekilde geri alındı. 

Polis kaçmayı başaran hırsızlarla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. 

 

 

Kaynak: Ajans Bizim