EURO 2020'de 'diz çökme protestosu'na karşı Boris Johnson'dan uyarı: Yuhalamayın!

İngiltere Boris Johnson EURO 2020
EURO 2020'de 'diz çökme protestosu'na karşı Boris Johnson'dan uyarı: Yuhalamayın!

Dünyanın ekonomisi en gelişmiş 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 zirvesinin 47.'si İngiltere'nin ev sahipliğinde başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, EURO 2020 sırasında İngiliz Milli Takımı oyuncularının ırkçılık karşıtı protestosu 'diz çökme' eyleminde yuhalanmamasını istedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) sırasında İngiliz Milli Takımı oyuncularının ırkçılık karşıtı protestoların sembolü haline gelen 'diz çökme' eylemini yapması halinde yuhalanmamasını istediği belirtildi.

İngiltere Başbakanı Johnson'ın sözcüsü, Başbakan'ın diz çöken oyuncuları destekleyip desteklemediğine yönelik bir soru üzerine, "Evet. Başbakan, tüm insanların barışçıl protesto ve adaletsizlikler karşısında duygularını ifade etme hakkına saygı duyuyor" ifadelerini kullanırken, Johnson'ın oyuncuların yuhalanmasını değil, desteklenmesini istediğini söylerken, Başbakan'ın oyuncuları yuhalayanları kınayıp kınamadığının sorulması üzerine ise "Başbakan'ın daha önce herkesin milli takımın arkasında olmasını istediğini" söyledi.

Hazırlık maçları öncesinde bazı oyuncuların diz çökmesi, bazı taraftarlar ile iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekillerinin tepkisini çekmişti.

Eğitim Bakanı Yardımcısı Gillian Keegan, eylemi 'bölücü' olarak nitelendirirken, Muhafazakar Parti'den Lee Anderson, oyuncuların protestoları nedeniyle İngiltere'nin Euro 2020'deki maçlarını izlemeyeceğini söylemişti.

Muhafazakar Parti'den diğer bir milletvekili olan Brendan Clarke-Smith de, taraftarların 'vaaz verilmesinden ve aşağılanmaktan bıktığını' ve sadece 'ahlak dersi verilmeyen' bir oyun görmek istediklerini savunmuştu.

Bu açıklamaların ardından eski başbakan Gordon Brown, Johnson'ı 'ortaya çıkıp İngiltere futbol takımını ve yaptıklarını açıkça desteklemeye' çağırmıştı.

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate ise, oyuncuların protestoya devam edeceklerini söylemişti.

MİLLİ TAKIM KADROSU DUYURULDU

İngiltere Milli Takımı sosyal medya hesabından 33 kişilik geniş kadroyu duyurdu.

D Grubu'nda mücadele edecek ve ilk karşılaşmasını yarın Hırvatistan ile yapacak olan İngiltere'nin teknik direktör Gareth Southgate tarafından belirlenen aday kadrosu şöyle:

Kaleci:  Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Sheffield United)

Savunma: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City, Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Brighton)

Orta saha: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (West Ham), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton)

Forvet:  Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Man City), Jack Grealish (Aston Villa), Mason Greenwood (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Man City), Ollie Watkins (Aston Villa) 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Boris Johnson EURO 2020 ırkçılık diz çökme