Erdoğan- Aliyev zirvesi dünya basınında

Dünya haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev Azerbaycan

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Nahçıvan'daki görüşmesi dünyada büyük yankı buldu. Yunan basını Türkiye'nin Kafkasya'da güçlendiği yorumunu yaparken, Alman medyası da Erdoğan'ın ziyaretinin büyük bir sembolik anlam taşıdığını belirtti.

"Türkiye artık Kafkasya'da daha güçlü" Nahçıvan'daki Erdoğan Aliyev görüşmesi dünyada bu sözlerle yankı buldu.

Dünya basını iki lider arasındaki görüşmeye geniş yer ayırdı.

Yunanistan merkezli haber siteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan'a yaptığı "Barış elini tutun" çağrısını öne çıkardı. İlham Aliyev'in "bölgedeki Ermenilerin hakları garanti altında" sözlerine vurgu yaptı. Kathimerini gazetesiyse görüşmeyi okuyucularına "Türkiye artık Kafkasya'da daha güçlü" başlığıyla duyurdu. Rusya'nın geri çekilerek yarattığı boşluğu Türkiye'nin dolduracağı yorumu yapıldı.

Alman basını ise, Ziyaretin büyük bir sembolik öneme sahip olduğunu belirtirken, bunun Erdoğan'ın 14 yıl aradan sonra Nahcivan'a yaptığı ilk seyahat olduğuna dikkat çekti.

İngiliz Guardian Gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'ın zaferini övdüğünü vurguladı. Haberde "Aliyev'in yakın müttefiki Erdoğan, Azerbaycan'ın son askeri operasyonunun hedeflerini desteklediğini ancak bu operasyonda hiçbir rol oynamadığını söyledi." ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Erdoğan Aliyev nahçıvan Azerbaycan zirve