Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tedbirlerimiz devam edecek

Recep Tayyip Erdoğan Enflasyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tedbirlerimiz devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyonla mücadelede şu an itibarıyla arkadaşlarımızın yoğun bir takvimi var. Bu süreçte vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonla mücadeleye değinen Erdoğan, şunları ifade etti:

Değerli arkadaşlar, enflasyonla mücadelede şu an itibariyle arkadaşlarımızın yoğun bir takvimi var. Enflasyonun dizginlenmesi ve kalıcı olarak tek haneye inmesi amacıyla açıkladığımız Orta Vadeli Program bu yoldaki kilometre taşlarımızı oluşturuyor.

Fiyat istikrarının sağlanması için parasal sıkılaşma ve kredi sıkılaşması tedbirleri ekonomi yönetimimizce hayata geçiriliyor. Bu adımlar kaynaklarımızın üretken alanlara yönlendirilmesi ve bu sayede yüksek, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin sağlanması amacını taşıyor. Maliye politikaları ile da bu amaçlar destekleniyor. Üretimi ve yatırımı teşvik ederek de enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız. Bu süreçte vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar devam edecek.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan enflasyon