Epstein'ın kardeşi sessizliğini bozdu: Ölümü hakkında şok sözler

haberglobal.com.tr
Epstein davası Dünya haberleri ABD İngiltere donald trump

ABD'de pedofili, insan ticareti ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein davasına ilişkin beşinci ve son belgeler açıklandı. Epstein'ın kardeşi de sessizliğini bozdu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dünya kamuoyu, ABD'de devam eden Epstein davasına kilitlendi. Epstein davasındaki son belgelerde, Epstein'ın ifade verirken 500 kez susma hakkını kullandığı görüldü.  Suçlamalar, çocuklara yönelik cinsel istismar, insan kaçakçılığı ve Beyaz Saray'dan İngiliz kraliyet ailesine kadar uzanan geniş bir liste... 

 

Cinsel taciz ve reşit olmayan kızları istismardan suçlu bulunan Jeffrey Epstein, insan ticareti suçlaması nedeniyle yargılanmayı beklerken intihar etmişti. Epstein'le ilgili beşinci ve son mahkeme belgeleri yayınlandı.

1400 sayfalık belgelerde cinsel istismara uğrayan Virginia Giuffre'nin ifadeleri de yer alıyor.
Guiffre, ifadesinde, bir "devlet başkanıyla" cinsel ilişkiye zorlandığını reddediyor, ancak "taninmiş bir başbakanla" cinsel ilişki yaşamak zorunda bırakıldığını söylüyor. O başbakanın  kim olduğu bilinmiyor.

Peki yıllardır süren davanın mahkeme kayıtları neden şimdi yayınlandı? Buradaki kilit faktör Epstein'in eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, Epstein'ın genç kızları istismar etmesine yardım ettiği için suçlu bulunan Maxwell, 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cinsel istismar kurbanlarından Virginia Giuffre ise Maxwell'e ayrı bir hakaret davası açmıştı. İşte o davaya bakan yargıç, Epstein davasındaki belgelerin kamuya açıklanması gerektiğine karar verdi. Böylece tüm dünyanın dikkati yeniden tarihin en kirli cinsel suç ağlarından birine çevrildi.

Mahkeme belgelerinde İngiltere Prensi Andrew ve eski ABD Başkanları Bill Clinton'la Donald Trump gibi isimlerin de geçmesi, davayı daha ilgi çekici ve karmaşık hale getiriyor. Suçlamaların hedefindeki iş insani Epstein'ın dava tamamlanmadan ölmesiyse sürece bambaşka bir boyut kattı.

KARDEŞİNDEN SANSASYONEL İDDİALAR

Çünkü Epstein'ın kardeşi, ölümün doğal olmadığına inanıyor. Mark Epstein son açıklamasında sansasyonel iddialarda bulundu.

"Kardeşim birçok hata yaptı ama intihar etmemek için de "birçok sebebi" vardı" dedi.

Jeffrey Epstein'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın gerektiği şekilde yapılmadığını öne sürdü ve ABD'nin eski Adalet Bakanı William Barr'ı örtbasla suçladı.

Mark Epstein, "William Barr kimi koruyordu?" diye sordu... Mark Epstein kardeşinin eski Başkan Donald Trump ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton hakkında bazı "kirli bilgileri" ortaya çıkardığını öne sürdü. Ancak bunların detaylarını kendisine söylemediğini belirtti.

Amerikalı iş insani Jeffreyy Epstein 10 Ağustos 2019'da hapishanedeki hücresinde ölü bulunmuştu.