Epstein davasında adı geçen Türk B.K. kimdir? Türkiye'de güzellik yarışmasıyla ünlenmişti...

HaberGlobal.com.tr
Epstein davası ABD
Epstein davasında adı geçen Türk B.K. kimdir? Türkiye'de güzellik yarışmasıyla ünlenmişti...

ABD'de 'cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı' gibi suçlardan yargılanırken ölen Jeffrey Epstein'in davasına ilişkin paylaşılan 943 sayfalık iddianamede iki Türk vatandaşının da ismi geçiyor. Bu isimlerden biri ise B.K. Peki, B.K. kimdir, Türkiye'de nasıl ünlenmişti?

ABD'de kız çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanırken hapiste ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein davasında yeni ayrıntılar basına yansımaya devam ediyor. Savcılığın 943 sayfalık iddianameyi kamuoyuna açmasının ardından Epstein’le ilişkisi olan yeni isimler de ortaya çıkıyor. Bu isimler arasında iki Türk vatandaşı da bulunuyor.

EPSTEIN DAVASINDA ADI GEÇEN TÜRK B.K. KİMDİR?

İddianamenin ek belgelerine göre, bu kişilerin Jeffrey Epstein’in uçağıyla seyahat eden kişiler arasında olduğu belirtiliyor. Belgelere göre bu kişilerin isimleri B.K. ve T.F. B.K.'nın o tarihlerde ABD'de emlak danışmanlığı yaptığı biliniyor. Türkiye’de 1990'lı yıllarda özel bir televizyonun güzellik yarışmasına katıldığı bilinen B.K.'nın ismi daha önce İngiltere medyasında Prens Andrew'la Epstein arasındaki ilişkiye dair haberlerde de yer almıştı.

B.K.'nın, Epstein’in uçağında, Andrew ve Epstein tarafından tacize uğradığı gerekçesiyle dava açan Virginia Giuffre’yle birlikte seyahat ettiği öne sürülmüştü. İngiliz medyası, Epstein'in cinsel istismar suçlarından B.K.'nın bilgisi olup olmadığı konusunda bir bilginin olmadığını ifade etmişti. İkinci isim T.F.'nin ise o tarihlerde ABD’de beş yıldızlı bir otelde yiyecek içecek müdürü olarak görev yaptığı iddia ediliyor. Bu kişinin iş amaçlı olarak Epstein’in uçağına bindiği tahmin ediliyor.