Elon Musk her an yan çizebilir, meğerse öyle olmuyormuş! Şimdi Trump düşünsün!

Ajans Bizim
donald trump Elon Musk abd seçimleri
Elon Musk her an yan çizebilir, meğerse öyle olmuyormuş! Şimdi Trump düşünsün!
Fotoğraf: Depo Photos

Amerikalı işadamı Elon Musk'ın ABD Başkan adayı Donald Trump'ın seçilmesi halinde yönetiminde görev alması için şirket hisselerini satması gerektiği ortaya çıktı.

CNN haberine göre, Elon Musk'ın 245 milyar dolarlık serveti, Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerdeki hisselerine bağlı. Bu nedenle, hükümette görev alması, yasal ve etik sorunlar yaratabilir. 

Columbia Hukuk Fakültesinden Profesör Richard Briffault, Musk'ın ekonomik çıkarlarıyla örtüşmeyen bir pozisyon bulmanın zor olduğunu belirtti.

Ek olarak, Musk'ın böyle bir pozisyon için Senato’nun onayını alması gerekecek. George Washington Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Profesör Alan Morrison, bu tür bir görevi kabul ederse, Senato'nun Musk'tan belirli menkul kıymetleri satmasını isteyebileceğini söyledi.

Musk'ın Tesla'ya odaklanması gerektiğini belirten Wall Street uzmanları, onun Trump yönetiminde görev almasının yatırımcılar için olumsuz bir senaryo olacağını düşünüyor. Wedbush Securities'in yöneticisi Dan Ives, bu durumun, Tesla hissedarları için bir felâket olabileceğini ifade etti.

Bu durumda, Musk’ın Trump yönetiminde yer alması birçok engelle karşı karşıya kalabilecek.

Donald Trump, yeniden seçilmesi durumunda Elon Musk'a danışmanlık veya kabine pozisyonu teklif etmeyi düşünebileceğini açıklamıştı.