Dünya ayakta! İngiltere ve Hollanda'da İsrail protestosu: Kaç çocuk daha ölmeli?

Gazze Dünya haberleri İsrail İngiltere Hollanda Mısır Küba

İsrail'in Gazze'de sivilleri katletmesine yönelik öfke katlanarak büyüyor. Dünya'nın dört bir noktasında Filistin'e destek gösterileri düzenlendi.

İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi hedef alarak yüzlerce kişiyi katletmesine öfke dinmiyor.
Dünyanın pek çok noktasında protestolar düzenlendi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yüzlerce protestocu ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Polis eylemcilere TOMA'larla müdahale etti. Olaylarda gazdan etkilenenler ve yaralananlar oldu.

Ürdün'de ise binlerce kişi İsrail'in hastane katliamını protesto etmek için sokağa çıktı. Filistin lehine ve İsrail karşıtı sloganlar attılar. Tansiyon zaman zaman yükselirken polisle eylemciler arasında arbede yaşandı.

Tunus'un ülkeyle aynı adı taşıyan başkentinde de yüzlerce kişi İsrail karşıtı gösteri için caddeleri doldurdu. Fransa Büyükelçiliği civarında toplanarak slogan attılar.

 

Avrupa ülkeleri de Filistin'e destek gösterilerine sahne oluyor. İngiltere'nin başkenti Londra'da İsrail'in hastane katliamı protesto edildi.
Eylemcilerin ellerinde "Gazze'deki soykırıma son verin" yazılı pankartlar vardı. Bazı göstericilerin ise gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Hollanda'da ise  çok sayıda kişi Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde toplandı.
İsrail'in sivillere yönelik şiddeti protesto edilerek "İsrail yargılanana kadar kaç çocuk daha ölmeli" yazılı dövizler taşındı.

Mısır ve Küba gibi ülkelerde de İsrail karşıtı gösteriler düzenlendi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail gazze İngiltere Hollanda