Donald Trump'tan mutlusu yok!

Ajans Bizim
abd seçimleri donald trump ABD
Donald Trump'tan mutlusu yok!
Fotoğraf: DepoPhotos

Donald Trump'ın Cumhuriyetçi Partinin Başkanlık adaylığı yolunda en büyük rakibi olarak görülen Florida Valisi Ron DeSantis, yedi ay süren kampanyasının ardından havlu attığını ve kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için milyarderi destekleyeceğini söylemesi, Trump’ı çok memnun etti.

Fox News'e konuşan Beyaz Saray'ın eski Donald Trump, Florida valisinin kararından "büyük onur duyduğunu" söyledi.

Trump, muhafazakâr haber kanalına verdiği demeçte, "Ülkemiz tarihindeki en kötü başkan olan Joe Biden'ı yenmek için onunla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Ron DeSantis'in yarıştan çekilmesiyle eski Güney Carolina valisi Bayan Nikki Haley, Donald Trump'ın partisinin adayı olarak son engel haline geldi.

Göçmenlik ve kürtaj konularında sert bir tutum sergileyen Ron DeSantis, geçen hafta Iowa'da yapılan seçimlerde, eski Başkanın yüzde 51'lik oy oranına karşılık yüzde 21'lik oy oranıyla Donald Trump'ın çok gerisinde kalarak ikinci olmuştu.

DeSantis, Amerikan bayrakları önünde çektiği videoda, "Zafere giden net bir yolumuz yoksa gönüllülerimizden zamanlarını ve paralarını vermelerini isteyemem," dedi.

45 yaşındaki DeSantis, "Donald Trump'la koronavirüs salgını konusunda olduğu gibi anlaşmazlıklarım oldu, ancak Trump görevdeki Joe Biden'dan daha iyi, bu açık" diye konuştu.

Trump, son aylarda, Florida valisini sık sık aşağılamış ve Ron DeSantis'e karşı hakaretamiz ifadeler kullanmıştı.

Cumhuriyetçi Partinin yükselen yıldızı olarak görülen Florida valisi, yavaş yavaş ivme kaybetti ve fiziği ve ender rastlanan gülümsemesiyle karizma eksikliği kampanya sırasında da eleştirildi.