Dedeağaç'a dev ABD sevkiyatı! En az 120 helikopter ve bin tank bölgeye gönderilecek

yunanistan ABD Türkiye

Batı Trakya'da Türk azınlığının yoğun olduğu İskeçe şehrinde tatbikat yapılırken ABD'nin Dedeağaç limanına dev askeri sevkiyatı için hazırlıklar da hızlandı.

Yunanistan ile ABD arasındaki Savunma İşbirliği Anlaşması'nın (1990) güncellenmiş protokolü çerçevesinde ilk "uygulama düzenlemesi" Atina'da imzalandı. Yunan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Uygulama düzenlemesinin, ABD Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımı için tahsis edilen 4 bölgedeki askeri tesislerde (Dedeağaç, Girit, Litohoro ve Stefanovikio) yapılacak inşa, bakım-onarım çalışmalarını da içerdiği belirtildi. Açıklamada, düzenleme sayesinde, hem ABD parasıyla yapılacak bu çalışmaların hızlandırılacağı, hem de 2 ülke arasındaki ortak tatbikatların daha sık ve daha uzun süreli olacağı kaydedildi.

120 HELİKOPTER 1000 TANK

ABD'nin, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan'ı kapsayan tatbikatı çerçevesinde, bu ay Dedeağaç limanına gerçekleştireceği dev sevkiyat için de geri sayım başladı. Sevkiyatın tam tarihi belirtilmezken, yerel Haber sitesi "evros news" en az 120 helikopter ve 1000 tankın Dedeağaç'a geleceğini yazdı. Haberde, Dedeağaç'ta bulunan Yunan ve ABD'li askeri yetkililer arasında peş peşe toplantılar yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: Haber Global TV

Yunanistan ABD türkiye