Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'e sert yanıt: Hani sizde din özgürlüğü vardı?

Almanya Recep Tayyip Erdoğan Angela Merkel Emmanuel Macron
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'e sert yanıt: Hani sizde din özgürlüğü vardı?

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkındaki sözlerini kınadı. Erdoğan'dan Merkel'e sert yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü partisinin Malatya 7.Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmauel Macron hakkındaki tepki çeken sözlerini yinelemişti. Erdoğan, "Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım" dedi.

Almanya Başbakanı Merkel'in sözcüsü, "Başbakan Merkel, Erdoğan'ın Macron hakkındaki karalayıcı sözlerini kınıyor" dedi. 

MERKEL'E SERT YANIT

Erdoğan dün Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında yaptığı konuşmada da Fransa tepkisini sürdürdü. Erdoğan, "Nasıl ki Fransa'da Türk markalı mal satın alınmayın diyorsa ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın" dedi.

Dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Merkel'in açıklamalarına tepki göstererek "Şansölye Merkel'e de sesleniyorum; hani sizde din özgürlüğü vardı, hani sizde din veya dinini yaşayanlara karşı devletinizin güvencesi vardı? Peki bir sabah namazında nasıl oluyor da 100'ü aşkın polis camiye saldırıyor? Bunların tam tersini siz bugüne kadar Türkiye'den duydunuz mu? Hayır. Niye, çünkü bizde gerçek din özgürlüğü var. Siz gerçek manada faşistsiniz, siz gerçek manada Nazi'nin adeta zincir halkalarısınız. İslam ve Müslüman düşmanlığı, kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet başkanı seviyesinde desteklenen politika haline gelmiştir. Irkçılık ve İslam düşmanlığı, görevi, konumu, makamı ne olursa olsun insanın akli ve vicdani melekelerini yok eden bir psikozdur. Ülkemizle ilgili olur olmaz her konuda görüş bildiren Avrupa Parlamentosu üç maymunu oynayarak bu meseleyi geçiştiremez." diyerek tepki gösterdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Emmanuel Macron Almanya Angela Merkel