Blinken'dan Tel Aviv'de açıklamalar: Çatışmalara insani ara verilmesini konuştuk

ABD İsrail Gazze
Blinken'dan Tel Aviv'de açıklamalar: Çatışmalara insani ara verilmesini konuştuk

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Sivil can kayıpları azaltılmalı. Çatışmalarda insani aralar verilmesi İsrailli liderlerle bugünkü görüşmelerimizin önemli bir parçasıydı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, savaş sürerken 3. kez İsrail'e gitti. Blinken, ziyarette bulunup ikili görüşmeler yaptığı Tel Aviv'de açıklamalarda bulundu. 

Blinken, "Netanyahu ve İsrailli yetkililerle sivil can kaybının azaltılmasına yönelik somut adımları görüştük. Sadece Gazze'deki değil Batı Şeria'daki siviller de korunmalı" dedi.

Blinken, "Gazze'deki hastanelerin yakıta erişmesini sağlayacak mekanizmaları belirttik.
İsrailli liderlere Gazze'ye su, gıda ve ilaç sevkiyatını sürdürülebilir olmasını sağlayacak somut adımları konuştuk" diye konuştu.

Blinken şöyle devam etti:

Tüm bu çabalar insani aralarla kolaylaştırılmalı. Çatışmalarda insani aralar verilmesi İsrailli liderlerle bugünkü görüşmelerimizin önemli bir parçasıydı.

İnsani araların hazırlığı ve koordinasyonu için zaman gerektiğinin farkındayız.

İnsani aralar sivillerin korunması ve bu esnada İsrail'in Hamas'ı yenmesinin sağlanması için kritik bir mekanizma olabilir.

ABD barışa giden yolun iki devletli çözümden geçtiğine inanmaya devam ediyor. Bu çatışmada ikinci veya üçüncü bir cephe olmaması gerektiği konusunda kararlıyız.

İsrail'in Hamas'ı yenilgiye uğratma operasyonunu nasıl yürüttüğü önemli. Bunu doğru ve yasalara uygun şekilde yapmamak Hamas'ın ve diğer terör gruplarının ekmeğine yağ sürüyor.

Herhangi bir taraftan gelecek saldırıyı caydırmaya kararlıyız ve bunun için gereken adımları atacağız.

Kaynak: Haber Global TV