Hizbullah lideri Nasrallah: Aksa Tufanı Savaşı birden fazla cepheye yayıldı, pozisyonumuzu netleştireceğiz

Lübnan İsrail Aksa Tufanı
Hizbullah lideri Nasrallah: Aksa Tufanı Savaşı birden fazla cepheye yayıldı, pozisyonumuzu netleştireceğiz

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Aksa Tufanı Savaşı birden fazla cepheye ve birden fazla alana yayıldı. Pozisyonumuzu netleştireceğiz. Daha hiçbir şey başlamadı bile ve dünyanın dört bir yanından ülkelerin başkanlarını, bakanlarını, generallerini, milyarlarını gönderdiğini görüyoruz" dedi.

Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrasında ilk açıklamasını yaptı. Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla (çatışmalarla) yetinmeyeceklerini söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir kalabalığa hitap eden Nasrallah, şu açıklamalarda bulundu:

Aksa Tufanı Savaşı birden fazla cepheye ve birden fazla alana yayıldı. Bu, Allah'ın yolunda kutlu bir savaş. Pozisyonumuzu netleştireceğiz. 

İnsani, ahlaki ve dini açıdan siyonistlere karşı mücadele kadar meşru bir mücadele bulamayacağız. Irak ve Yemen’den bu savaşa katılanlara teşekkür ediyoruz. 

Açıklamalar Gazze halkının büyüklüğünü, kararlılığını ve sabrını ifade edemez. Bu Batı Şeria halkı için de geçerli. Dünyada eşi benzeri olmayan Gazze halkına selam olsun. Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin modern tarihte eşi benzeri yok. Binlerce Filistinli uzun yıllardır hapishanelerde tutuluyor. 

Aksa Tufanı operasyonunun başlatılması kararı yüzde 100 Filistinlilere aittir, kararı verenler bunu herkesten gizlemiştir. Aksa Tufanı operasyonunun gizliliği direniş ekseninde kimseyi üzmedi.

Yaşananlar Filistin meselesinin dünyanın birinci gündemi haline gelmesi için gerekliydi. 7 Ekim saldırısı İsrail’de depreme yol açtı. Aksa Tufanı, İsrail’in zayıflığını ortaya çıkardı.

Son dönemde, özellikle aşırılıkçı, aptal ve vahşi hükümetle birlikte Filistin’deki koşullar oldukça sertti.

Gerçek gücümüz sarsılmaz inancımızda, davaya olan bağlılığımızda yatıyor. Amerika'nın İsrail'i destekleme hızı, bu varlığın (İsrail'in) zayıflığını ve başarısızlığını ortaya çıkardı.

"DAHA HİÇBİR ŞEY BAŞLAMADI VE..."

Hani İsrail dünyanın en güçlü ordusuydu. ABD'nin sizi kurtarmaya gelmesi neden gerekti? Daha hiçbir şey başlamadı bile ve dünyanın dört bir yanından ülkelerin başkanlarını, bakanlarını, generallerini, milyarlarını gönderdiğini görüyoruz.

Aksa Tufanı bölge halklarının kaderinde yeni bir tarihi aşama oluşturdu. İsrail gerçekten örümcek ağından daha zayıf.

Gazze'de olup bitenler bu gaspçı yapının vahşi doğasını bir kez daha ortaya koyuyor. Düşmana, savaşın sonunun Gazze'nin zaferi olacağını söylüyoruz. Gazze'de bir ay süren savaşın ardından düşman tek bir askeri başarı bile sağlayamadı.

Gazze'deki savaşı yürütenler Amerikalılardır ve saldırganlıklarının bedelini ödemeliler. Gazze'de devam eden savaştan tamamen ABD sorumludur. Gazze'de olup bitenlerden tamamen Amerika'nın sorumlu olduğunu ve İsrail'in yalnızca yürütme aracı olduğunu bilmeliyiz.

Gazze’de olup bitenler belirleyici, tarihi bir savaştır. Daha önce olanlara benzememektedir. İki hedefimiz var. Birincisi Gazze’de saldırının durdurulması. İkincisi Gazze’de Hamas’ın galip gelmesi. Lübnan’da savaşa 8 Ekim’de girdik. İsrail kara operasyonu yapamaz.

NETANYAHU'DAN NASRALLAH'A TEHDİT: HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİNİZ BEDELİ OLUR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki savaşa müdahil olmama konusunda, "Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur." diyerek tehdit etti.

Netanyahu, Gazze ve Lübnan sınırında yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında Nasrallah'ın açıklamalarına karşılık verdi.

"Kuzey (cephesi) konusunda düşmanımıza tekrar ediyorum." diyen Netanyahu, "Bizi test etmeyin. Bu size pahalıya mal olur. Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında "geçici ateşkese" ve Gazze'ye yakıt girişine izin verilmediğini yineleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Tüm gücümüzle devam ediyoruz. Rehinelerin serbest bırakılmasını içermeyen geçici ateşkesi reddediyoruz."

Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yakıt girişinin yanı sıra para transferine de izin vermediklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Haber Global TV