Biden'ın köpekleri Beyaz Saray'a taşındı, gündem yine Trump oldu

donald trump Joe Biden
Biden'ın köpekleri Beyaz Saray'a taşındı, gündem yine Trump oldu

ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden'in köpekleri Champ (Şampiyon) ve Major'u (Binbaşı) Beyaz Saray'a taşıdı. ABD basını habere büyük ilgi gösterirken, Trump yüzyıldan beri evcil hayvanı bulunmayan ilk ABD Başkanı olarak yine tarihe geçti

ABD'nin çiçeği burnunda Başkanı Joe Biden’ın ülkenin iç ve dış politikasında yapacağı değişiklikler tüm dünyada ilgiyle takip ediyor.

Hayvan sevgisiyle tanınan Başkan Biden’ın yemin töreninden sonra 'Champ' ve 'Major' adlı iki Alman çoban köpeğini Beyaz Saray’a getirdi. ABD Başkanı Biden'a first lady Jill Biden da eşlik etti.

Biden'ın sözcüsü Michael LaRosa, "Champ şöminenin yanındaki yeni yatağının tadını çıkarıyor, Binbaşı çimenlerde koşturmayı çok sevdi" dedi. 

Politico gazetesi Biden'ın başkan yardımcılığına seçildiği 2008 yılında Champ isimli köpeği bir sahiplenirken, 2018 yılında da Major'u sahiplendiğini belirtti. 

Öte yandan, ABD'nin 44'üncü başkanı Barack Obama’nın çok sevdiği köpeklerinden Bill Clinton’ın Socks adlı kedisine, John F. Kennedy’nin kızına hediye edilen midilliden Franklin D. Roosevelt’in biricik dostu Fala’ya, Beyaz Saray’ın ev sahipliği yaptığı diğer evcil hayvanlar olarak yer aldı. Özellikle Roosecelt'in atlara olan tutkusu bilinirken,  köpekleri, bir Sümbül papağanı, kanguru fareleri, beş gine domuzu ve tek bacaklı bir horozun yanı sıra Josiah adında bir porsuğu ve yılanı olduğu aktarıldı.

TRUMP YİNE TARİHE GEÇTİ

ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump ise yüzyıldan beri evcil hayvanı bulunmayan ilk ABD Başkanı olarak görevini sürdürdü. Evcil hayvan beslemek için zamanı olmadığını söyleyen Trump, 2019 yılında halka hitap ederken "Beyaz Saray çimlerinde bir köpeği gezdirirken nasıl görünürdüm?" diye sordu. Ekibinden yetkili isimler de bir hayvan sahiplenmesini önerdiği halde, bunun sahte olacağını düşündüğünü söyleyerek, "Halkımla olan ilişkim bu değil." dedi. 

Ancak medyada olumlu veya adil bir şekilde yer almadığından sık sık şikayet eden Trump'ın evcil bir hayvan ile dostluk yaparak reklam yapma fırsatını kaçırmış olabileceği de belirtilirken, devlet başkanlığı hayvanlarının yıllardan beri medya ve halk üzerinde liderleri hakkındaki imajın önemli bir parçası olduğu vurgulanıyor. Georgia’daki Senato seçimlerinde siyahi Demokrat Raphael G. Warnock'un seçim kampanyalarında beyaz seçmenleri kazanmak için köpek ile reklam yaptığı da bildiriliyor. 

Basını sürekli 'yalan haber' yapmakla suçlamasına karşın, spot ışıklarından da bir o kadar hoşlanan Trump için alışılmadık sessizlikte bir sürecin başladığı düşünülüyor. Sosyal medya hesapları askıya alınan Trump'ın günlük yaşamının takip edilmeyeceği belirtilirken, ABD'nin ünlü muhabirleri, Trump'ın en büyük destekçilerinden Fox Haber de dahil olmak üzere büyük medya kuruluşlarının haber yapmak için Trump'ın son adresi olan Florida'daki Palm Beach'e muhabir yerleştirilmediğini aktardı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Joe Biden