Trump'ın büyük yalnızlığı! Basın da sırt çevirdi, takip edilmeyecek

donald trump Beyaz Saray
Trump'ın büyük yalnızlığı! Basın da sırt çevirdi, takip edilmeyecek

Donald Trump ile geçmişte gerginlik yaşadığı için basın kartı askıya alınan Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta, Trump'ın son zamanlarını üzgün ve yalnız geçirdiğini öne sürdü

20 Ocak'ta görevi sona ererek yerini ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'ı bırakan Donald Trump, ailesi ile birlikte Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce muhabir Jim Acosta'nın da arasında bulunduğu küçük bir kalabalığa son görüntülerini verdi.

Acosta, televizyon kanalına bağlanarak, "Başkanlık dönemi boyunca Trump'ı hiç bu kadar yalnız görmemiştim. Üzücü ve acıklı bir manzaraydı" ifadesini kullandı. 

Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrılmasına kısa süre kala da ABD'nin mevcut başkanı Donald Trump'ın azil süreci sonrasında moralinin bozulduğu, odasından çok çıkmadığı ifade edilmiş, ismi açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, "Trump kendine acıma modunda" demişti. 

Basını sürekli 'yalan haber' yapmakla suçlamasına karşın, spot ışıklarından da bir o kadar hoşlanan Trump için alışılmadık sessizlikte bir sürecin başladığı düşünülüyor. Sosyal medya hesapları askıya alınan Trump'ın günlük yaşamının takip edilmeyeceği belirtilirken, ABD'nin ünlü muhabirleri, Trump'ın en büyük destekçilerinden Fox Haber de dahil olmak üzere büyük medya kuruluşlarının haber yapmak için Trump'ın son adresi olan Florida'daki Palm Beach'e muhabir yerleştirilmediğini aktardı. 

TRUMP İLE ACOSTA ARASINDA SÜREGELEN GERGİNLİK

ABD Başkanı Donald Trump'ın, yayın kuruluşu CNN'in Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele ekibindeki kaynaklarını "hayal ürünü" olarak nitelemesi, CNN ile Trump arasında gerginliğe yol açmış, CNN'in Beyaz Saray Muhabiri Jim Acosta hakkında, "CNN'in Görev Gücü'nde bir kaynağı yok. Onların kaynağı uydurma ve tamamen hayal ürünü. Jim Acosta sahte bir muhabir." ifadesini kullanmış, gelişmeler üzerine CNN'in iletişim ekibinin Twitter hesabından Trump'a "Yanlış. Acosta gerçek kaynakları olan gerçek bir muhabirdir. Acosta, Görev Gücü üyeleriyle sizden daha sık görüşüyor." denilerek yeni bir gerilimin başlangıcı oluşmuştu. 

TRUMP VE ÜST DÜZEY İSİMLERE 'AKREDİTASYON' DAVASI

ABD'de 6 Kasım 2018'de düzenlenen Kongre seçimleri sonrası da Beyaz Saray'da düzenlenen bir basın toplantısında Trump'la yaşadığı gerginliğin ardından Acosta'nın Beyaz Saray için kullanılan basın kartı askıya alınmıştı. CNN ve Acosta, olay sonrası Trump ve o dönem Beyaz Saray Sözcüsü olan Sarah Sanders dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey Beyaz Saray yetkilisinin aleyhine dava açarak, Acosta'nın tekrar basın toplantılarına girmesine izin verilmesini talep etmişti. Washington'daki federal mahkeme hakimi Timothy J. Kelly de Acosta'nın lehine hükmederek, dava sonuçlanıncaya kadar basın kartının geri verilmesini kararlaştırmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump