Batı Şeria'da hayatını kaybeden Filistinliler için cenaze töreni düzenlendi

İsrail Filistin

Batı Şeria'da hayatını kaybeden Filistinliler için düzenlenen cenaze törenini Haber Global Muhabiri Emre Karaca ve kameraman Aydın Korkmaz görüntüledi.

Batı Şeria'da hayatını kaybeden Filistinliler için düzenlenen cenaze törenini Haber Global Muhabiri Emre Karaca ve kameraman Aydın Korkmaz görüntüledi.

İsrail askerlerinin 9 Kasım'da Cenin Mülteci Kampı'nda öldürdüğü 14 Filistinlinin cenazesini cuma namazına müteakip havaya ateşlenen silah sesleri arasında Şehitler Mezarlığı'na defnedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin Mülteci Kampı'na 7 Ekim'den bu yana 10'dan fazla baskın düzenleyen İsrail ordusu, dünkü baskında 14 Filistinliyi öldürdü, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı, buldozerlerle altyapıyı bir kez daha yıktı.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı, 7 Ekim'de İsrail'in ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi'ne aralıksız saldırı başlatmasından bu yana İsrail ordusunun yoğun baskısıyla karşı karşıya. İsrail askerleri yaklaşık 2 günde bir Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenliyor.

İSRAİL CENİN'E HEP SALDIRIYOR

Cenin Mülteci Kampı son yıllarda sık sık İsrail ordusu tarafından hedef alınıyor. İsrail askerlerinin üst üste düzenlediği baskınlar nedeniyle kampta yaralar sarılamıyor.

İsrail basınında sıkça, "eşek arısı kovanı", "terörist kuluçkası" şeklinde tanımlanan Cenin ve özellikle buradaki mülteci kampı, Filistin direniş örgütlerinin silahlı kanatlarının yoğun şekilde bulunmasıyla öne çıkıyor.

Filistin siyasi arenasında rekabet içindeki Fetih, Hamas, İslami Cihad gibi fraksiyonların silahlı kanatlarının Cenin içinde tek şemsiye altında, birlikte hareket ettiği biliniyor.

İsrail ordusu 3 Temmuz gecesi Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'na büyük bir baskın düzenleyerek bölgeyi kuşatma altına almıştı. İsrail güçlerinin havadan ve karadan yaklaşık 48 saat süren şiddetli saldırılarında 4’ü çocuk, 12 Filistinli öldürülmüş, 20’si ağır olmak üzere yaklaşık 120 kişi yaralanmıştı.

Cenin Mülteci Kampı'nda temmuzda 12 Filistinli için açılan Şehitler Mezarlığı'ndaki kabirler 7 Ekim'in ardından iki katına çıktı.

Kaynak: Haber Global TV