Azerbaycan BM İklim Zirvesi'ne hazırlanıyor: Ülke tarihindeki en büyük uluslararası organizasyon olacak

Azerbaycan Dünya haberleri Murat Kurum İlham Aliyev

Azerbaycan, yılın en önemli iklim etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı, gelecek ay Bakü'de düzenlenecek. Kardeş ülkeye giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Azerbaycan'a konferans boyunca her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Azerbaycan, 11-22 Kasım'da BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

Ülke tarihinde en büyük uluslararası organizasyonuna sayılı günler kala Bakü'deki Haydar Aliyev Merkezi'nde, "Azmi Artırmak, Eylemi Etkinleştirmek" başlıklı etkinlik düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da oradaydı. Türkiye'nin konferans boyunca Azerbaycan'a destek vereceğini açıkladı. Kurum, "COP 29 sürecinde Azerbaycan devletine her türlü desteği vereceğiz. İstiyoruz ki COP 29'un tüm dünya için önemli kararların alındığı bir toplantı olsun" dedi.

Aynı etkinlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in gönderdiği mesaj da okundu. Aliyev, yılın en önemli İklim Değişikliği Zirvesi öncesi, Azerbaycan'ın imajını zedelemeye yönelik karalama kampanyası yürüten Batılı yayın kuruluşlarını işaret etti. "Bu girişimler boşuna ve bizi iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele yönündeki asıl görevimizi yerine getirmekten alıkoyamaz" dedi.