Bakü'de Inmerge Inovation Summit'in 2. günü, Amazon Başkan Yardımcısı Werner Vogels: İnovasyonun DNA'nızın bir parçası olması gerekiyor

Azerbaycan Bakü Dünya haberleri

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, bölgenin en büyük teknoloji ve inovasyon zirvelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Zirvede ikinci günde de paneller devam etti. Amazon, Youtube, Paşa Holding ve Harvard Üniversitesi gibi kuruluşların temsilcileri teknoloji ve inovasyonu masaya yatırdı.

Teknoloji ve inovasyon Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de masaya yatırıldı.

Dördüncüsü düzenlenen "Inmerge Inovation Summit"in ilk gününde 50'ye yakın oturum yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde de çok sayıda panel düzenlendi. 

"Sürekli deney" başlıklı oturumda konuşan Amazon Başkan Yardımcısı Werner Vogels, şirketlerde yenilikçi yaklaşım için ne yapılması gerektiğini anlattı. 

"İnovasyonun DNA'nızın bir parçası olması gerekiyor. Çalışanlarınızı yenilikçi olmadıkları için suçlayamazsınız. Onları işe alma sebebiniz bu değil. Ancak şirketinizde yenilikçi olmaya istekli, risk alma konusunda istekli olan çalışanları aramanız gerekiyor."

Bir diğer panel ise inovasyon ve liderlerin bu konuya nasıl bakması gerektiği ele alındı.

Youtube eş kurucusu Steve Chen, çalışanları cesaretlendirmenin önemine değindi. 

"Bazen etrafınızdaki ekosistem insanların yeni fikirlerle gelmesi ve bu fikirler hakkında açıkça konuşması konusunda heveslerini kırıyor. Biz günlük yaşamınızda ne yaptığınızdan bağımsız olarak, eğer ürün için iyi bir fikriniz varsa, ortaya çıkıp herkesin duyacağı biçimde anlatma konusunda sizi cesaretlendiriyoruz."

Paşa Holding CEO'su Cemal Gasimov, yenilikçi olmayanın başarısız olacağını kaydetti.

"Yenilikçi olmamanın en büyük risk olduğunu düşünüyorum. hayat çok hızlı değişiyor. 5 veya 10 yıl önceki pazarlama bütçelerine baktığınızda dijital pazarlamanın toplamdaki payının çok daha düşük olduğunu görürsünüz. Şimdi ise artıyor. Çalışma şeklinizi buna göre ayarlamazsanız, başarısız olursunuz. kaosu yönetme becerisini öğrenmemiz gerekiyor. Değişimi kabullenmeliyiz, bunu yaparsak inovasyonu da anlamış oluruz. "

Harvard Business School İşletme Yönetimi Öğretim Üyesi Profesör Linda Hill ise, şirketlerin yenilikçi fikirleri desteklemek için ne yapabileceğini dile getirdi.

"Herkeste bir parça da olsa dahilik vardır. sizin dahiliğiniz ise becerileriniz ve tutkunuzdur. Etkin bir ekibin sınanacağı konu, bu ekibin anlaşmazlıklarla başa çıkıp çıkmayacağı olacaktır. Çünkü düşünce, deneyim çeşitliliği ve anlaşmazlık olmayan bir yerde inovasyon ender olarak ortaya çıkıyor. Çeşitliliğin avantaja dönüşebilmesi için söz konusu dahilik parçalarının bir arada çalışmalarını sağlayabilmeniz gerekiyor."

İLK GÜNDE NELER KONUŞULMUŞTU?

Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev, Pasha Holding CEO'su Celal Gasimov, Global Media Pazarlama ve Satış Direktörü Laura Seyidbayova gibi isimler ilk günde birer konuşma yapmıştı.

Bankacılıktan inşaata, sigortadan turizme kadar pek çok farklı sektörden temsilciyi bir araya getiren inovasyon zirvesinde girişimciler, yatırımcılar ve sektör liderleri de bağlantı kurma imkanı buldu.

Finansal teknolojilerden dijitalleşmeye, e-ticaretin son trendlerinden 5G çağında telekomünikasyon inovasyonuna kadar geniş bir yelpazede konuların ele alındığı zirvede katılımcılara ilham verici ve zengin bir program sunuldu.