Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Türkiye'ye teşekkür

Azerbaycan Türkiye
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Türkiye'ye teşekkür

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye'ye desteği için teşekkür ederek "Azerbaycan ile daha yakın ilişkiler kurmak isteyen ülkelerin sayısı sürekli artıyor ve İkinci Karabağ Savaşı bunu bir kez daha gösterdi." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Aliyev, 26 Haziran Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla ordunun komuta kademesi ve üst düzey subaylarla bir araya geldi.

Askerleri, Azerbaycan ordusunun kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla kutlayan Aliyev, konuşmasında, Karabağ savaşına giden süreçten, 30 yıllık işgale son verilerek toprakların özgürlüğüne kavuşturulmasından bahsetti. Aliyev, "Bugün Azerbaycan ile daha yakın ilişkiler kurmak isteyen ülkelerin sayısı sürekli artıyor ve İkinci Karabağ Savaşı bunu bir kez daha gösterdi." dedi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Türkiye'ye teşekkür - Resim : 1

Savaşın ilk saatlerinden itibaren kardeş ülkelerin başta Türkiye olmak üzere Pakistan ve Afganistan'ın, aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı, Bağlantısızlar Hareketi ve diğer ülkelerin Azerbaycan'a verdiği desteğin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Aliyev "Bu, açık bir şekilde ne denli uluslararası desteğimiz olduğunu gösteriyor. Ermenistan'ı kim destekledi? Bunu iyi biliyoruz ve bugünkü törende bu ülkelerin isimlerini vermek uygun değil ancak bu açıklamalar neyi değiştirdi? Hiçbir şeyi. Çünkü biz ortaya uluslararası hukuku koyduk, adaleti koyduk, güç koymuşuz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den Türkiye'ye teşekkür - Resim : 2

"ERMENİSTAN BARIŞ ANLAŞMASI İÇİN HAZIRLIK YAPMALI"

Aliyev, Azerbaycan ordusunu güçlendirmeye devam edeceklerini bildirerek, Ermenistan'ın ise düşmanca politikalarından vazgeçmezse, sadece askeri gücünü, yıkılan ve yok edilen ordusunu değil, ekonomik faaliyetlerini de geri kazanamayacağını kaydetti.

Ermenistan'ın kalkınmasının tek yolunun komşularıyla normal ilişkiler kurmak ve toprak iddialarından vazgeçmekten geçtiğinin vurgulayan Aliyev, "Dağlık Karabağ kelimesini hiç kullanmamak. Dağlık Karabağ diye bir birim yok, Dağlık Karabağ sorunu diye bir kavram da yok. Bunu defalarca söyledim ve tekrar söylemek istiyorum ki Dağlık Karabağ sorunu çözülmüştür ve Ermenistan bunu kabul etmeli, sınırları belirlemek için bizimle birlikte çalışmalıdır. Sınırların belirlenmesi konusunda bir çalışma grubu oluşturulmalıdır. Barış anlaşması için hazırlıklar yapılmalıdır. Biz galip bir ülkeyiz. Ermenistan'ı hangi zor şartlar altında yok ettiğimizi siz çok iyi biliyorsunuz. 30 yıl boyunca istihkamlar ve 6 savunma hattı inşa etmişlerdi. O bölgenin coğrafyası onlar için çok elverişliydi. Kahraman evlatlarımızın canları ve kahramanlıkları pahasına bu toprakları özgürleştirdik. Gençlerimiz, askerlerimiz, subaylarımız ölüme gidiyordu. Biz böyle zor şartlarda zafer kazandık. Bu nedenle Ermenistan, her türlü askeri görevi yapabileceğimizi ve kimsenin bizi durduramayacağını anlamalıdır. Demir yumruğun yerinde olduğunu bilmeliler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İkinci Karabağ Savaşı Azerbaycan