Amerikalı emekli albayın Türkiye itirafı gündeme bomba gibi düştü

PKK/YPG ABD İsrail
Amerikalı emekli albayın Türkiye itirafı gündeme bomba gibi düştü

Amerikalı emekli albay Douglas McGregor'un açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Bir yayına katılan McGregor, PKK ve diğer bazı güçleri Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ettiklerini itiraf etti.

ABD'li Emekli Albay Douglas McGregor ise katıldığı bir programda PKK/YPG ile olan kirli ilişkilerine ve bölgedeki planlarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

McGregor şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, ısrarla ülkesini savaştan uzakta tutmaya çalışıyor. İsrail'e yönelik çok sert çıkışlar da yapsa ondan hiç hazetmese de ülkesini ısrarla savaştan uzakta tutmaya çalışıyor. Erdoğan, İsrail'in Lübnan'a girmesi halinde bunun Lübnan'ı istikrarsızlaştıracağının da farkında... Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de güçlerimizi hazırlıyoruz. Kimleri mi kastediyorum PKK ve diğer bazı örgütleri Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Türkler de bunun farkındalar ve rahatsızlar. Bunu geçmişte de yaptık ancak bu sefer iş çok ciddi. İsrail'in de parçası olduğu büyük bir savaşa doğru gidiyoruz. Amerika zaten bunun bir parçası, Türk devleti de savaşın eşiğinde olduğunu kamuoyuna açıklamak üzere... Şayet bunu bir istiklal mücadelesi olarak sunarsalar, kamuoyu hiç şüphesiz savaşmak isteyecektir.”

MacGregor'un daha önce de Türkiye aleyhine konuşmalar yaptığı biliniyordu. Bir başka yayında "İsrail için gerçek tehdit Türkiye." demişti.