Douglas MacGregor kimdir? Donald Trump'ın adamı

ABD
Douglas MacGregor kimdir? Donald Trump'ın adamı

Amerikalı emekli albay, danışman, yazar ve siyasi yorumcu olan Douglas MacGregor, Körfez Savaşı'nda yer almıştı. Yugoslavya'nın bombalanmasında da üst düzey planlayıcılardan biriydi. 1997 yılında yayınladığı Breaking the Phalanx kitabında Birleşik Devletler Ordusu için radikal reformları savunmuştu

2004 yılında ordudan ayrılan MacGregor politik olarak aktif hale geldi. 2020'de dönemin başkanı Donald Trump tarafından ABD'nin Almanya Büyükelçiliği için önerildi ancak ABD Senatosu buna izin vermedi. 11 Kasım 2020'de savunma bakanı vekilinin kıdemli danışmanı olarak işe alındı. 3 ay olmadan bu görevden ayrıldı. Donald Trump tarafından ABD Askeri Akademisi'nin yönetim kuruluna atandı. Ancak Joe Biden başkan seçilince onu görevden aldı.

Ukrayna, göçmen ve mülteci karşıtı yorumlarıyla da bilinen MacGregor, NATO müttefiklerine yapılan yatırımların yeniden incelenmesi gerektiğini savunmuştu.

Bir İsrail savunucu olan emekli albay, Golan Tepeleri'nin ilhakını ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını destekledi. Öte yandan MacGregor, ABD'nin İsrail lobisinin etkisi altında olduğunu savunmuş bunu da İsrail lobisinin, ABD'nin üst düzey yetkililerini 'çok çok zenginleştirmesi'ne bağlamıştı.

MacGregor, 2014 yılında Rusya'nın Donbas'ı ilhak etmesi gerektiğini, bu toprakların halkının Rus olduğunu söylemişti. 2022'de işgalin ardından da Rusya'ya desteğini yinelemişti.