Aliyev'den Erdoğan'a 30 Ağustos tebriği

Azerbaycan İlham Aliyev Recep Tayyip Erdoğan

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mektubu gönderen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Şanlı zaferden bir asır sonra bugün kardeş Türkiye, sizin önderliğinizde kapsamlı bir şekilde gelişen, güçlü bir ülke haline geldi" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mektubu gönderdi. Aliyev şu ifadeleri kullandı:

"Yüz yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında Dumlupınar'da kazanılan şanlı zafer, kahramanlıklarla dolu kardeş halkımızın tarihinin en şanlı sayfalarından biridir. Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin tarihçesine altın harflerle kazınmış bu büyük zafer, halkınızın yılmaz iradesinin, yenilmezliğinin, birliğinin ve yiğitliğinin açık bir örneğidir. Cesaret ve yiğitlik gösteren, vatanlarının özgürlüğü ve bağımsızlığı için canlarını veren şehitlerimizi aziz hatırasını derin saygı ve hürmetle anıyoruz.

Şanlı zaferden bir asır sonra bugün kardeş Türkiye, sizin önderliğinizde kapsamlı bir şekilde gelişen, güçlü bir ülke haline geldi. Türkiye, dünyada ve bölgede yaşanan karmaşık süreçlerdeki kararlı ve ilkeli konumu, barış ve adaleti tesis etme yönündeki istikrarlı çabaları ile uluslararası dünyada prestij kazanmıştır. Ülkenizin her alanda elde ettiği başarılardan çok memnunuz.

Azerbaycan-Türkiye birliğinin, kardeşliğinin ve 'Bir millet, iki devlet' ilkesine dayalı ittifakının dünyada bir benzerinin olmadığını özel bir gururla belirtebiliriz. Devletlerarası ilişkilerimizin her geçen gün genişlemesi ve yeni içeriklerle zenginleşmesi sevindiricidir.

Aliyev'den Erdoğan'a 30 Ağustos tebriği - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

30 Ağustos Zafer Bayramı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan İlham Aliyev