Hint öğrenciyi 'tuhaf göründüğü' gerekçesiyle kafasından bıçakladı!

ABD Hindistan Dünya haberleri
Hint öğrenciyi 'tuhaf göründüğü' gerekçesiyle kafasından bıçakladı!

ABD'nin Indiana eyaletinde bir fitnes salonunda bıçaklanan 24 yaşındaki Hint öğrenci kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polisten edinilen bilgiye göre Valparaiso Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri okuyan Varun Raj Pucha adlı 24 yaşındaki Hint öğrenci, yine aynı yaştaki Jordan Andrade tarafından bir fitnes salonunda 'tuhaf göründüğü' gerekçesiyle kafasından bıçaklandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada "Varun Raj Pucha'nın vefatını üzüntüyle paylaşıyoruz. Kampüs topluluğumuz üyelerinden birini kaybetti ve bu yıkıcı kaybın yasını tutarken düşüncelerimiz ve dualarımız Varun'un ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" denildi.

Sanık cinayet ve darpla suçlanıyor. İddiaya göre Jordan Andrade, Hint öğrencinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini öne sürdü.

Katil zanlısı ifadesinde Varun'la daha önce tanışmadığını, kendisini tehdit ettiği için onu bıçakladığını iddia etti.

Andrade, Varun'u masaj salonunda gördüğünü, kendisini biraz tuhaf bulduğunu ve tehdit edildiğini hissettiğini ve aralarında tartışma çıktığını savundu.

Kendini savunduğu iddiasında bulunan Andrade'nin cinayeti çalıştığı işyerinde kutuları açmak için kullandığı bıçakla işlediğini söyledi.

2022'den beri ABD'de eğitim gören Varun'un spor salonunun düzenli üyesi olduğu, genelde kendi halinde, sessiz ve içine kapanık bir şekilde spor yaptığı öğrenildi.

Hint öğrencenin ölümü nedeniyle üniversite kampüsünde 16 Kasım'da bir anma töreni düzenlenecek.

Kaynak: Haber Global TV