ABD'de başkan adaylarını tehdit eden kişi ölü bulundu!

Ajans Bizim
ABD abd seçimleri Hayatını kaybetti
ABD'de başkan adaylarını tehdit eden kişi ölü bulundu!

ABD'li bir avukat, geçen yıl Cumhuriyetçi başkan aday adaylarını kaçırmak ve yaralamakla tehdit etmekle suçlanan New Hampshire'lı bir adamın ölü bulunduğunu söyledi.

Jüri, adaylara bir dizi tehdit mesajı göndermekle suçlanan Tyler Anderson'ın davasında bu hafta görüşmelere başlamıştı.

ABD savcısı Anderson hakkındaki iddianamenin reddedilmesi için başvuruda bulundu ve gerekçesini de  "Hükümet sanığın ölmüş olduğunu öğrenmiştir. Ortada bir dava ya da ihtilaf yoktur" şeklinde açıkladı. 

Anderson'ın nasıl öldüğü ve hangi koşullarda ölü bulunduğu henüz açıklanmadı. 

FBI'nin davaya ilişkin belgelerine göre, Anderson 9 Aralık'ta federal ajanlar ve polisin ev adresine gelen bazı mesajların izini sürmesi ve binada yapılan aramada iki adayın kampanyalarına gönderilen tehdit mesajları içeren bir cep telefonu bulmasının ardından tutuklandı.

Hazırlanan iddianameye göre, sanık, Kasım ayında adaylardan birini "kazığa oturtmakla" ve "karnını deşmekle" tehdit etti. Ertesi ay ise diğer iki adayın kafasını "uçurmakla" ve toplu bir saldırı düzenlemekle tehdit ettiği belirtildi.

Anderson, bir FBI sorgusu sırasında "birden fazla başka kampanyaya" da benzer tehdit mesajları gönderdiğini söyledi.

ABD Savcılığı adayların isimlerini vermedi ancak mahkeme dosyalarında ABD'nin eski BM Büyükelçisi Nikki Haley, eski New Jersey Valisi Chris Christie ve girişimci Vivek Ramaswamy'nin kampanyalarına gönderilen kısa mesajlar listeleniyor.

ABD Başsavcısı Merrick Garland Aralık ayında yaptığı açıklamada, davanın "ülke genelinde kamu görevlilerine ve kamu görevine talip olanlara yönelik şiddet tehditlerindeki artışı" yansıttığını söyledi ve "Bu tür yasadışı tehditler demokrasimizin işleyişini baltalıyor" dedi.

Geçen yıl yayımlanan bir araştırmaya göre, ABD'de siyasi şiddet vakaları son yıllarda artış yaşanıyor.