Her seferinde kontrol etmenize gerek kalmayacak! Unların böceklenmesini önlemek için iki tanesi bile yetiyor
Mutfaklarda muhafaza ettiğimiz unlar uzun süre saklanması ya da yanlış koşullar altında muhafaza edilmesi böceklenmesine yol açar. Un saklarken bu doğal yöntemden yardım aldığınızda unlar aylarca beklese dahi böceklenmiyor.
Unların saklanması konusunda dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Un yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde böceklenmeye ve bozulmaya başlıyor. un saklanan kutunun içerisinde nem oluşması sebebiyle ortaya çıkan böceklenme sorununu önlemenin ise bazı püf noktaları bulunuyor.
Böceklenme oluşumunu önlemenin püf noktası olan doğal yöntemlerden yardım alarak aylarca sağlıklı ve taze kalan unlar elde edebilirsiniz. İşte un saklamanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Defne yaprağı: Defne yaprağı da tıpkı karanfil gibi kokusu ile böcek oluşumunu engelleyen bir doğal doğal yöntemdir. Defne yaprağından 2 adet alıp un sakladığınız kavanozun içerisine ekleyin. Bu sayede unların böceklenmesini önleyebilirsiniz. Defne yapraklarının kullanılması böceklenmenin oluşumunu engelleyecektir. Bu sayede aylarca bozulmayan unlar elde edebilirsiniz.
Bunlara da dikkat edin: un saklarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalardan yardım alabilirsiniz. Unları uzun süre daha taze şekilde un saklamak için kullanılan kavanozun kuru ve temiz olmasan özen göstermek gerekiyor. Ayrıca unların serin ve kuru bir alanda güneş ışığından da uzak kalacak şekilde saklamak gerekiyor.