ABD'de 'acil durum' toplantısı! Biden toplantıyı yarıda kesti...

ABD Joe Biden Dünya haberleri suriye
ABD'de 'acil durum' toplantısı! Biden toplantıyı yarıda kesti...

Son dakika haberine göre, ABD'de, Başkan Joe Biden, düzenlenen 'acil durum' toplantısını yarıda keserek, acil durum odasına gitti. Biden, "Kusura bakmayın acil durum odasına gitmem gerekiyor" dedi. Beyaz Saray, Biden'ın Gazze ve İsrail'deki gelişmelerle ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.

Son dakika haberi...

ABD'de, Başkan Joe Biden, düzenlenen 'acil durum' toplantısını yarıda keserek, durum odasına gitti. Biden, "Kusura bakmayın durum odasına gitmem gerekiyor" dedi.

İHA'nın aktardığına göre, ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da ekonomi hakkında yaptığı konuşmayı yarıda keserek, Beyaz Saray Durum Odası’na gitti.

Biden, "Özür diliyorum, durum odasına gitmem lazım. İlgilenmem gereken bir sorun var" ifadelerini kullanarak, kürsüden ayrıldı.

ABD’nin Suriye’de bulunan askeri üslerine saldırı olduğu iddialarının ardından Biden’ın konuşmasını yarıda keserek, Beyaz Saray Durum Odası’na gittiği öne sürüldü.

Konferans salonu ve istihbarat yönetim merkezi olarak kullanılan Durum Odası, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yönetiliyor.

BEYAZ SARAY: İSRAİL VE GAZZE'DEKİ SON GELİŞMELERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray ABD Başkanı Biden'ın, ulusal güvenlik ekibinden İsrail ve Gazze'deki son gelişmelere ilişkin bilgilendirme aldığını duyurdu.

SURİYE'DE ABD ÜSSÜNE SİHA SALDIRISI İDDİASI

AA'nın aktardığına göre, Suriye'nin kuzeydoğusunda Haseke şehrine bağlı Malikiyye ilçesindeki ABD üssüne SİHA saldırısı yapıldı.

Irak sınırı yakınındaki Malikiyye ilçesinde ABD güçlerinin Robarya Üssü'ne, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda maddi hasar meydana gelirken, can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.

ABD'li yetkililerden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Suriye'nin güneyinde ABD ordusunun bulunduğu Tenf bölgesindeki üsse de sabah saatlerinde aidiyeti bilinmeyen 3 SİHA ile saldırı girişimi gerçekleşmişti.

İran destekli terörist gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor. Hedef alınan bölgeler, terör örgütü PKK/YPG işgalinde bulunuyor.

Terörist gruplar, 19 Ekim'de de ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahası çevresine SİHA saldırısı düzenlenmişti.

JOE BIDEN BÖLGEDE BARIŞA ENGEL OLARAK TÜRKİYE'Yİ GÖSTERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, 12 Ekim'de, Suriye'de ülkesinin "ulusal acil durumunu" Türkiye'yi gerekçe göstererek uzattı.

Başkan Biden, ABD ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak üzere 14 Ekim 2019'da ilan ettiği başkanlık kararnamesinin süresini uzatacağı konusunda Kongre'yi bilgilendirdi.

Biden, açıklamasında "özellikle Türk hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri harekat için attığı adımların bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini, DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını" savunarak, Suriye içindeki ve Suriye'yi ilgilendiren mevcut durumun "ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit" oluşturmaya devam ettiğini ileri sürdü.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Dünya haberleri Joe Biden