ABD medyası Trump'ın konuşmasını yarıda kesti: Başkan'ı düzeltmek zorundayız, hiçbiri doğru değil!

donald trump abd seçimleri
ABD medyası Trump'ın konuşmasını yarıda kesti: Başkan'ı düzeltmek zorundayız, hiçbiri doğru değil!

ABD Başkanı Donald Trump'ın oy sayımı sürerken, rakibi Demokrat aday Joe Biden'ın gerisinde olduğuna dair haberler aldıktan sonra yaptığı 'oyları çalışıyorlar' iddiası ABD basınında tepkiyle karşılaştı ve canlı yayın konuşmasını kestiler

Yeni ABD Başkanının kim olacağı belirsizliğini korurken, Trump'ın Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada kullandığı "Eğer yasal oyları sayarsanız, kolayca kazanıyorum. Eğer yasal olmayan oyları sayarsanız bu seçimi bizden çalmaya çalışabilirler"  ifadeleri ABD kanalları tarafından canlı yayınlandığı esnada kesildi. 

MSNBC spikeri "ABD Başkanı’nı sadece kesmek değil, düzeltmek de zorundayız" ifadesi kullanıp, kanalın hukuk temsilcisine yöneldi. Hukuk temsilcisi, Trump'ın sözlerinin doğru olmadığına dikkati çekti.

Aynı kanalda, Trump'ın oy sayım süreciyle ilgili attığı bir tweet de doğru olmadığı için ekrandan çekildi. Trump'ın seçim gözlemcilerinin görevlerini yapmalarına izin verilmediğine yönelik tweeti, sunucu tarafından tepki çekti. Sunucu, "Bunların hiçbiri doğru değil" dedi.

CNN televizyonu sunucusu da Trump'ın basın toplantısını "Ne kadar üzücü bir akşam" sözleriyle değerlendirdi. New York Post da Trump'ın iddialarını "temelsiz" olarak nitelendirdi.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ DE ENGELLEDİ

 ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sürecinin başlamasından bugüne kadar yaptığı paylaşımların yarısının Facebook ve Twitter tarafından sansürlenmesi ve "yanlış bilgi" notu düşülmesi dünya genelinde en çok konuşulan ve tartışılan konu haline geldi. Sosyal medya paylaşım sitelerinin Trump'a yönelik sansür uygulaması ülkede yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, ABD Başkanı Donald Trump destekçisi kullanıcıların oluşturduğu "Stop the Steal" (Hırsızlığı Durdurun) adlı paylaşım grubuna yasak getirdi.

Twitter, kullanıcıların yanıltıcı gönderileri paylaşmalarını sınırlarken Facebook ise yanlış bilgi etiketlerine uyarı koyarken, paylaşımları engellemedi. YouTube ise ABD seçim sonuçlarının nihai olmayabileceğini hatırlatan bir etiket koydu.

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump Joe Biden ABD seçimleri