United Airlines uçuşlarda ücretsiz internet için Starlink ile anlaştı

AJANS BİZİM
Starlink Elon Musk
United Airlines uçuşlarda ücretsiz internet için Starlink ile anlaştı

United Airlines, önümüzdeki birkaç yıl içinde uçuşlarda uydu tabanlı Starlink WiFi hizmeti sunmak için Elon Musk'ın SpaceX'i ile bir anlaşma yaptı.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, hizmetin yolculara ücretsiz olacağını ve birden fazla cihaza bağlanmalarına izin verileceği belirtildi.

United, hizmeti önümüzdeki yılın başlarında test etmeye başlayacağını ve 2025'in sonlarına doğru bazı uçuşlarda sunmaya başlayacağını bildirdi. Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı.

Duyuru, havayolu şirketlerinin yolcular bir seyahat için taşıyıcı seçtiklerinde öne çıkmanın bir yolu olarak daha fazla olanak sunmak için acele ettikleri bir dönemde geldi. United'ın amacı, internette gezinme, eğlence akışı ve oyun oynama söz konusu olduğunda uçakta oturmayı neredeyse yerdeymiş gibi yapmak.

DİĞER ŞİRKETLERDE DURUM

Delta Air Lines, Starlink'e rakip olan Viasat'ı kullanarak geçen yıl ücretsiz uçak içi Wi-Fi sunmaya başladı. Hawaiian Airlines, Hawaii ile ABD anakarası arasındaki Airbus A321neo uçuşlarında ücretsiz internet hizmeti için Starlink kullanıyor. United, 1.000'den fazla United ve United Express uçağından oluşan filosunda daha agresif bir yaygınlaştırma planlıyor.

United'ın baş müşteri sorumlusu Linda Jojo, ABD'li yolcuların artık ücretsiz WiFi beklediğini ve bunun her türden yolcu arasında en çok aranan uçak içi olanaklardan biri haline geldiğini söyledi.

Jojo, “Uçakta nerede oturduğunuz önemli değil, biletiniz için ne kadar ödediğiniz de önemli değil, bu hizmetten yararlanacaksınız” dedi.

Starlink, yolcuların geleneksel hücre veya Wi-Fi sinyallerinin zayıf veya eksik olabileceği okyanuslar ve kutup bölgelerinde bile internet erişimine sahip olmalarını sağlayacak.

SpaceX'in sahibi Elon Musk, Donald Trump'ın önde gelen bir destekçisi olarak ortaya çıktı, eski başkanı X'te dostça bir sohbette ağırladı ve Cumhuriyetçi yanlısı birçok paylaşım yaptı. United, siyasi olarak bölünmüş bir ülkede partizan bir figürle iş yapmanın olası tepkilerini değerlendirdi.

Jojo, “SpaceX ve Starlink'in Elon Musk tarafından kontrol edildiğinin ve kamuoyunda söylediği şeylerin kesinlikle farkındayız. Bu konuyu kesinlikle konuştuk, ancak konu her zaman müşterimize geri dönüyor ve bu önemli bir müşteri avantajı” dedi.