Instagram'a yapay zeka destekli sanal arkadaş geliyor

Instagram Yapay Zeka Meta Teknoloji Haberleri
Instagram'a yapay zeka destekli sanal arkadaş geliyor

Instagram, yapay zeka destekli ve kişiselleştirilmiş sohbet arkadaşı için güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Arkadaşınızın cinsiyetini, yaşını ve kişisel özelliklerini belirleyebileceksiniz.

Yapay zekalı chatbot modası şimdi de Instagram'a dahil oluyor. Instagram, yapay zekalı sanal arkadaş güncellemesi için hazırlık yapıyor.

Meta, Instagram kullanıcıları için yapay zekalı arkadaş oluşturma özelliği geliştirdi. Şu an için deneme aşamasında olan bu Instagram özelliği hakkında bazı detaylar ortaya çıktı.

 Shiftdelete'de yer alan habere göre; Yapay zekalı arkadaşınız için avatar oluşturup, profil resmi seçerek onun için bir hesap oluşturmanın yanı sıra aynı zamanda bu sanal arkadaşın nasıl karakter özelliklerine sahip olacağını da belirlemek mümkün.

SOHBET Mİ EDECEK YOKSA ASİSTAN MI OLACAK?

Sohbet robotunun cinsiyeti ve yaşı, etnik kökeni, nelerden hoşlandığı ve kişilik özelliklerini seçebilmek mümkün olacak.

Örneğin, bir kullanıcı yapay zeka destekli sanal arkadaşını "çekingen", "hevesli", "esprili" gibi birçok kişilikte oluşturabilecek.

Ancak bu botun sadece sizinle sohbet mi edeceği yoksa işinizi kolaylaştıracak bir asistan mı olacağı belirsiz.

Yapay zeka ile sanal arkadaş geliştirme ilk defa karşımıza çıkan bir kavram değil. Daha önce de Snapchat benzer bir girişimle karşımıza çıktı. Ancak burada hem görüntü hem de metinsel anlamda daha komplike bir tasarım bekleniyor. Bu sanal arkadaşların sonrasında Meta’nın kendi sanal dünyasına taşınması da olası.

Kaynak: Haber Global TV