Google'dan ChatGPT'ye sert rakip geliyor: Kaynak da gösterecek

ChatGPT Google
Google'dan ChatGPT'ye sert rakip geliyor: Kaynak da gösterecek

Son günlerde fırtına gibi esen ve Google'ın tahtını tehdit ettiği iddia edilen ChatGPT'ye karşı Google harekete geçti. Arama motoru devi keni yapay zeka botunu piyasaya sürerek fırtınayı dindirmeye çalışacak.

Google, bu yıl içerisinde ChatGPT benzeri bir yapay zeka botu piyasaya sürmeyi planlıyor. Google’ın yapay zeka bölümü DeepMind’ın kurucusu Demis Hassabis, “Sparrow” adı verilen bu botun ChatGPT’ye güçlü bir rakip olacağını iddia ediyor.

Time dergisine konuşan Hassabis, Sparrow’un, ChatGPT’nin sahip olmadığı özellikler taşıyacağını belirtiyor. Buna göre Sparrow, takviyeli öğrenme yoluyla kaynak gösterme yeteneğine sahip olacak. ChatGPT gibi yapay zeka ara yüzlerinin yükselişi, arama motoru kültürünü yeniden şekillendiren bir diğer faktör olarak nitelendiriliyor.

Hassabis, arama motorlarının yerini alma potansiyeline sahip yapay zekanın, insanlığa önemli zarar verebilecek bir seviyeye ulaşmanın “eşiğinde” olduğunu belirtiyor ve “Çok güçlü teknolojiler söz konusu olduğunda dikkatli olmamız gerekiyor” diyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Google ChatGPT teknoloji haberleri internet haberleri