Fitness YouTuber'ları bir aylık kazançlarıyla dudak uçuklattı' İşte bir ayda kazandıkları para

Fitness YouTuber'ları bir aylık kazançlarıyla dudak uçuklattı' İşte bir ayda kazandıkları para

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla sayıları hızla artan Youtuberlar ile ilgili şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı. Fitness YouTuber'larının kazançlarını mercek altına alan Golf Support, YouTuber'ların dudak uçuklatan aylık kazançlarını gözler önüne serdi.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından YouTube'un her geçen gün izleyici kitlesini genişletmesi ve içerik üreticilerine verdiği hatırı sayılır reklam gelirleri, platform için içerik üretmek isteyenlerin sayısını hızla artırıyor. Peki, YouTuber'lar ne kadar kazanıyor?

Fitness kanallarını mercek altına alan Golf Support isimli site, dünya çapında yayın yapan bu kanalların gelirlerini sıraladığı bir liste yayınlayarak, Fitness YouTuber'larının aylık kazançlarını ortaya koydu. Aylık gelirlerin 800 bin doların üstüne çıktığı bu listede dünyanın en popüler 20 fitness kanalı yer alıyor. 

HANGİ FITNESS YOUTUBER'I DAHA ÇOK KAZANIYOR?

Golf Support'un yayınladığı listenin ilk sırasında, Fransız bir vücut geliştirme uzmanının yönettiği Tibo Inshape yer alıyor. 6,4 milyon abonesi bulunan kanalın aylık kazancı 816 bin 037 dolar. 

Fitness YouTuber'ları bir aylık kazançlarıyla dudak uçuklattı' İşte bir ayda kazandıkları para - Resim : 1

Tibo Inshape'ten 2,1 milyon daha fazla abonesi olmasına rağmen Athlean-X isimli kanal, aylık ortalama 440 bin 405 dolarlık kazancıyla listenin ikinci sırasında yer alıyor.

Tibo Inshape ve Athlean-X'i sırasıyla 290 bin 051, 209 bin 296 ve 139 bin 811 dolar aylık ortalama gelirlerle Calisthenicmovement, The Fitness Marshall ve Bodybuilding Workout Routine and Diet Planning isimli kanallar takip ediyor. Bodybuilding Workout Routine and Diet Planning isimli kanalının 4,2 milyon abonesi olmasına rağmen diğer rakiplerinden geri kalması dikkat çekiyor.

youtube sosyal medya