Eric Schmidt'e göre yapay zeka yarışını Nvidia kazanacak!

Yapay Zeka Teknoloji Haberleri Şirket haberleri
Eric Schmidt'e göre yapay zeka yarışını Nvidia kazanacak!
Fotoğraf: Depo Photos

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, gerçek bir rakibi olmadığı için NVIDIA'nın yapay zeka yarışını kazanacağını düşünüyor.

Eski Google'ın CEO'su, yapay zeka yarışını NVIDIA'nın kazanacağını tahmin ediyor . Teknoloji devinin ilk yıllarında CEO'su olan Eric Schmidt, dil modellerini eğitmek için GPU'lara olan yüksek talebin zaferi garantilemek için çok önemli olacağını belirtti.

Stanford öğrencileriyle yaptığı konuşmada Eric Schmidt, yapay zekanın geleceğine ilişkin bakış açısını paylaştı. Eski Google patronu, NVIDIA'nın donanım sayesinde avantaja sahip olduğunu, çünkü bugüne kadar ürettiği GPU'lara karşı koyabilecek tek bir rakibin bulunmadığını söyledi. Yapay zeka modellerini geliştiren tüm şirketler NVIDIA'ya güveniyor ve teknolojilerine büyük yatırım yapmayı planlıyor.

Eric Schmidt , sadece donanım bağımlılığı değil, yazılım bağımlılığı da söz konusu olduğundan NVIDIA'ya yetişmenin zor olacağını söyledi . Yapay zeka geliştirmede kullanılan açık kaynaklı araçların çoğu CUDA'ya dayanıyor. Intel, AMD ve diğer şirketler CUDA'ya bir alternatif üzerinde çalışıyor olsalar da, NVIDIA önemli bir avantaja sahip olacak.

CUDA NEDİR?

CUDA, GPU için NVIDIA'nın sunduğu C programlama dili üzerinde eklenti olarak kullanıma sunulan bir mimari ve teknolojidir. PathScale tabanlı bir C derleyicisi ve C ile yazılmış algoritmaların GPU üzerinde çalışmasını sağlayan geliştirme araçları kümesidir.