Google çalınan telefonlardaki bilgiyi koruyacak bir sistem geliştirdi

Google Teknoloji Haberleri
Google çalınan telefonlardaki bilgiyi koruyacak bir sistem geliştirdi
Fotoğraf: Pixabay

Google'ın geçtiğimiz hafta sunduğu "anti-theft" isimli sistem farklı cihazlara entegre edilmeye başlandı.

Yeni Pixel 9 serisinin arkasındaki Google, hırsızlık durumunda akıllı telefonu korumayı amaçlayan bir dizi işlevsellik ve özelliği dünyaya duyurdu. Tüm bu yeni özelliklerin cihazlara gelmesinin zaman alması beklense de çok fazla beklemeye gerek kalmadı.

Cep telefonunuzu olası hırsızlığa karşı korumak için hazırlanan Google sistemi şu şekilde çalışacak:

Google'ın bu sistemle getirdiği şey hırsızlık durumunda otomatik koruma sağlaması. Eklenen işlevler ve özellikler bilgilerinizi korumaya yönelik ve her şey otomatik olarak yapılıyor, bu da bu durumların yönetilmesinde önemli bir avantaj sağlıyor.

Tanınmış Android uzmanı Mishaal Rahman, X'e rakip bir sosyal ağ olan Mastodon'da, işlevselliğin Android cep telefonuna nasıl entegre edileceğini görebileceğiniz bir dizi ekran görüntüsü yayınladı.

Hırsızlık tespit kilidi
Çevrimdışı cihaz kilidi

Bu işlevlerden ilki, birisinin mobil cihazı çaldığı tespit edildiğinde cep telefonunun engellenmesi için bir protokolün başlatılacağını ifade ediyor. Olacak olan şey, cihazın kilitlenmesi ve kilit ekranının verilere erişime izin vermemesidir.

Hepsi bu kadar değil, ikinci özellik , terminal çevrimdışı olsa bile cihazdaki tüm verilerin korunmasını sağlayacak şekilde yapılmış. Bu, saklanan tüm bilgilere erişilemeyeceği anlamına geliyor.

Cihazlara entegre edilmeye başlanmış olsa da Google, bu yeni işlevselliğin küresel anlamda ne zaman kullanıma sunulabileceği konusunda henüz bir bilgi sunmadı.