Elon Musk'ın okyanusun ortasında çeken interneti fiyatına rağmen tuttu!

Elon Musk Teknoloji Haberleri
Elon Musk'ın okyanusun ortasında çeken interneti fiyatına rağmen tuttu!

SpaceX Starlink'in bir süre önce hizmete sunduğu Starlink Maritime, gemilere teknelere yatlara uzaydan internet sağlıyor.

Sudan etkilenmeyen donanımlar üzerine kurulan ve geniş bir kapsama alanında deniz üstünde hareket halinde internet sununa paket yüksek fiyatı nedeniyle eleştirilmişti.

Sadece donanım masrafı bile 10 bin dolar olan hizmetten faydalanmak için ayrıca aylık 50 GB için 250 dolar, 1 TB için ise 1000 dolar ödemeniz gerekiyor. Oldukça hızlı olan bağlantı yüksek fiyatına rağmen gemi ve teknelerde popüler oldu. Her şeyden önce okyanusun ortasında başınıza bir iş geldiğinde haberleşmek için telsizden daha kolay bir iletişim imkânı sunuyor.

Fiyatlar yüksek gibi görünse de yat sahibi birisi için o kadar da yüksek değil. Ayrıca gemi filosu sahibi şirketler de Maritime'i kullanmaya başladı. Yapılan testlerin sonuçlarından memnun kalan şirketler "Bir gecede gemilerimiz birbirine bağlandı. Bu şekilde gemi ve kıyı arasında tamamen yeni bir iş birliği düzeyi sağlandı. Ayrıca mürettebatımız ailelerine çok kolay biçimde erişebilir hale geldi" yorumunda bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Starlink internet Elon Musk