Dev sözleşme imzalandı: ABD ordusu için çalışacaklar

ABD
Dev sözleşme imzalandı: ABD ordusu için çalışacaklar

Bell Textron, ABD ordusunun V-280 Valor tiltrotor uçağı için elektrik güç ve dağıtım sistemleri geliştirmek üzere New York firması Astronics Corporation ile sözleşme imzaladı.

V-280 platformu, ordunun UH-60 Black Hawk orta kaldırma amaçlı rotorlu uçak filosunun yerini alacak gelişmiş bir helikopter olan "geleceğin uzun menzilli taarruz uçağı"nın bir parçası olarak geliştiriliyor.

Bell, Aralık 2022'de program için yeni bir uçak sağlamak üzere 1,3 milyar dolarlık yarışmayı kazandı.

Anlaşma kapsamında, Astronics, hava aracını gelişmiş güç dönüştürme teknolojisi ve katı hal elektronik devre kesici ile donatmak için CorePower çözüm ailesinden yararlanacak.

CorePower sayesinde tiltrotor helikopter, ordu operasyonları boyunca temiz ve verimli güç kapasitesini koruyacak.

CorePower genel sistem ağırlığını azaltmış ve gelecekteki entegrasyonları donatmak için modüler açık sistem mimarisini desteklemektedir.

Astronics'e göre sözleşme, V-280 için güç sistemi tasarım ve geliştirme, sistem entegrasyon hizmetleri ve ön uçuş donanım teslimatlarını tamamlayacak.

Astronics Başkanı Peter Gundermann, "Bell ile uzun yıllardır yakın bir çalışma ilişkisi içindeyiz ve uçakları için yenilikçi çözümler sunuyoruz. CorePower teknolojimiz Bell 505, Bell 525 uçaklarında ve V-280 Valor'da kullanılmaktadır" dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

askeri teknoloji savunma sanayi ABD ordusu