YSK Haberleri - Sayfa 4

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

Yerel seçim süreci yarın başlıyor YSK'dan seçim verilerine ilişkin yeni karar AK Parti 81 ilin Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlarını belirledi YSK'nın seçim günü yasakları Resmi Gazete'de yayımlandı Yurt içi seçmen kütüklerinin askı tarihi belli oldu Yerel seçimlerin propaganda serbestliği ve seçim yasakları açıklandı YSK'nın seçim kararlarına göre 32 ilde oy kullanma saatleri değişti! Yerel seçimlere ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de YSK'dan yerel seçim kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı Adaylık için istifa süreci sona erdi YSK Başkanı’ndan 31 Mart yerel seçimleri mesajı Yerel seçimlerde adaylık için istifalarda son gün belli oldu Yerel seçim için adres değişikliğinde son gün yaklaşıyor YSK, CHP Fatih İlçe Başkanlığı seçiminin iptaline karar verdi YKS’ye geç kalan aday: "Çok hedefim yoktu" Sınava gireceği okulu bulamadı, sinirlenip sınav giriş kağıdını yırttı YSK Başkanı Yener'den Cumhurbaşkanı seçimi kesin sonucuna ilişkin açıklama YSK, Cumhurbaşkanı seçimi için kesin sonuçları bugün açıklayacak YSK Başkanı Yener milletvekili kesin sonuçlarını açıkladı YSK'dan "milletvekili kesin sonuçları" açıklaması Seçimin kesin sonuçları 1 Haziran'da ilan edilecek Kılıçdaroğlu'nun siyaset serüveni YSK Başkanı'ndan seçim sonuçlarıyla ilgili yeni açıklama İstanbul'da sandıkların yüzde 100'ü açıldı!