YSK Haberleri - Sayfa 3

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

AK Parti'den temayül yoklamasına girdiği ortaya çıkan bir ismin daha adaylığı düşürüldü YSK, temayül yoklamasına AK Parti'den katılan BBP'li ismin adaylığını düşürdü YKS'ye başvuranların sayısı açıklandı 31 Mart seçimleri için yeni aşama! Bugün başlıyor... O parti seçimlere girmeme kararı aldı YSK'nın siyasi partilere verdiği süre doldu! YSK heyeti, 31 Mart seçimleri öncesi son hazırlıklar için deprem bölgesine doğru yola koyuldu Geri sayım başladı: Siyasi partilerin aday listelerini sunmaları için son gün yarın Oy sandıkları erişime açıldı Türkiye'de elektronik seçim için ilk adım: Dünyadaki örnekler incelenecek, altyapı oluşturulacak YSK'dan seçim kararı! O illerde oy verme saatinde değişiklik YSK'dan 'birleşik oy pusulası' açıklaması Sandık görevlilerine verilecek ücretler belli oldu AK Parti YSK Temsilcisi Özel'den pusulada 1. sıra yorumu Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu YSK Başkanı Ahmet Yener'den iddialara yanıt Yarın son gün! Seçmen listesinde adı olmayan ne yapmalı? Aday listelerine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de Türkiye sandığa gidiyor: Seçmen listesinde adı olmayanlar ne yapmalı? 15 soruda yerel seçim: İşte merak edilen soruların yanıtları Seçmen listeleri askıya çıktı Yerel seçime girebilecek partiler belli oldu YSK seçime katılabilecek siyasi partileri bugün ilan edecek 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlere ilişkin süreç başladı: YSK yarın açıklayacak