YSK Haberleri - Sayfa 2

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

Van'da ortalık sakinleşti, halkın da desteğiyle sokaklar temizlenmeye başlandı YSK Başkanı Yener'den son dakika Van açıklaması YSK kararını verdi: Van'da mazbata DEM Partili Zeydan'a verilecek YSK Başkanı Ahmet Yener'den seçim sonuçlarına ilişkin açıklama YSK Başkanı Yener duyurdu: O kanallara suç duyurusu YSK Başkanı Yener'den yerel seçimlere ilişkin açıklama 31 Mart 2024 yerel seçimi...Türkiye yarın sandık başında: 10 soru 10 cevap YSK'den sandık kurulu başkanlarına uyarı mesajları YSK üyeleri seçimi 'Kokpit'ten takip edecek Oy pusulasını katlarken bunlara dikkat! İşte videolu anlatım Oy kullanacaklar dikkat! Oy pusulası nasıl katlanmalı? Bakanlıktan seçim mevzuatı ve YSK kararlarına ilişkin açıklama YSK'nın 'iftar' kararıyla ilgili yeni açıklama Yüksek Seçim Kurulu'ndan "iftar" kararı YSK'dan seçim kararı! YSK'dan öğretmenlere hakaret iddiasına inceleme Seçim yasakları başlıyor! İstanbul'un oy pusulası neden bu kadar büyük? YSK temsilcisi anlattı Türkiye genelinde en fazla genç aday gösteren parti Saadet Partisi oldu YSK Başkanı Yener: Deprem bölgesi seçime hazır YSK 30 büyükşehir belediye başkanı adayını açıkladı! YSK kesinleşen aday listelerini yayımladı  Kesin aday listeleri bugün açıklanacak Yerel seçimlere ilişkin kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak