YSK Haberleri - Sayfa 5

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

YSK Başkanı geçici sonucu açıkladı: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi Kaftancıoğlu'ndan sandık görevlilerine çağrı: Atılan her oya sahip çıkma zamanı YSK Başkanı Ahmet Yener'den flaş açıklama İkinci tur öncesi propaganda yasağı başladı! İşte 28 Mayıs seçim günü yasakları YSK, yurt dışında oy kullanan seçmen sayısını açıkladı Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu? Seçime 1 gün kaldı Yurt dışında kullanılan oy sayısı kaç? YSK'dan açıklama Yurt dışında kullanılan oy sayısı, ilk turdaki oranı geride bıraktı! Yeni rekor Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1 milyon 733 bin 940'a ulaştı İkinci tur için yurt dışı ve gümrüklerde kullanılan oy sayısı açıklandı Anadolu Ajansı'ndan seçim sonuçlarına ilişkin yeni açıklama Yurt dışında ve gümrük kapılarında ikinci tur seçimleri için oy verme işlemi başladı Seçmen bilgi kağıtları yeniden dağıtılacak YSK Başkanı Ahmet Yener'den sosyal medyadaki iddialara açıklama YSK Başkanı Yener'den açıklama İkinci turda 50 bin yeni seçmen oy kullanacak Gözler 28 Mayıs'ta! İkinci tur takvimi nasıl işleyecek? İtiraz süreci devam ediyor İstanbul’da sayılan oylar ilçe seçim kurullarına getirilmeye başlandı Örnek oy pusulasıyla seçmenleri YSP'ye yönlendiren 5 kişi gözaltına alındı YSK Başkanı Yener'den sandıklara ilişkin açıklama YSK, oy pusulalarına vurulan sandık kurulu mührüne ilişkin karar aldı Sandık başında kalp krizi geçirdiler: 3 ölü Oy verirken dikkat! YSK kurallarına göre sakın bunu yapmayın