YSK Haberleri - Sayfa 6

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

YSK Başkanı Yener adayların son oy oranlarını açıkladı YSK'dan Muharrem İnce'nin çekilmesiyle ilgili son dakika kararı 14 Mayıs'ta Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak YSK üyeleri seçimi 'Kokpit'ten takip edecek Hangi oylar geçersiz sayılır? YSK açıkladı! İnce'nin adaylıktan çekilme evrakları YSK'ya verildi YSK Başkanı Ahmet Yener'den seçime iki gün kala önemli açıklamalar İnce çekildi, oy pusulası değişecek mi? İşte yanıtı Oy pusulasında 'siyah nokta' tartışması YSK'dan "leke ve mürekkep izi" başvurusuna cevap Hangi durumlarda oy pusulaları geçersiz sayılmıyor? Oy pusulasında 'siyah nokta' tartışması! İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi Flaş gelişme... YSK, İçişleri Bakanlığı'nın GAMER kararını yasakladı! Yurt dışında kullanılan oy sayısı kaç? YSK'dan açıklama Yurt dışında şimdiye kadar oy kullanan seçmen sayısı açıklandı Yurt dışı oy verme işlemlerinde son durum! Oy pusulasının 'mühürlü' çıkması hakkında suç duyurusunda bulunulacak Yurt dışında oy kullanan güncel seçmen sayısı açıklandı YSK Almanya'da 9 yerde sandık kurulması kararını iptal etti YSK, yurt dışı ve gümrüklerde kullanılan oy sayısını açıkladı Yurt dışında şimdiye kadar oy kullanan seçmen sayısı açıklandı Yurt dışındaki oy kullanan seçmen sayısı açıklandı YSK, şimdiye kadar yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı YSK'dan seçim günü kararı!