Venezuela Haberleri - Sayfa 2

Venezuela, Güney Amerika'nın kuzeyinde yer alan bir ülkedir. Başkenti Caracas'tır. Venezuela'nın doğusunda Atlantik Okyanusu, batısında Kolombiya, güneyinde Brezilya ile komşudur. Kuzeyde ise Karayip Denizi ile çevrilidir. Ülkenin resmi adı "Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti"'dir.

Ekonomisi büyük ölçüde petrol endüstrisine dayanmaktadır. Venezuela, dünya genelinde en büyük petrol rezervlerinden birine sahiptir ve bu nedenle petrol, ülkenin ana ihraç ürünüdür. Ancak, ekonomik dalgalanmalar, politik belirsizlik ve diğer faktörler nedeniyle ekonomisi zorlu bir dönemden geçmektedir.

Ülkede siyasi istikrarsızlık ve ekonomik sıkıntılar, toplumun yaşam koşullarını olumsuz etkilemiştir. Bu durum, göç dalgalarına ve sosyal sorunlara neden olmuştur.

NICOLAS MADURO

ARJANTİN

Venezuela seçimlerini Nicolas Maduro kazandı Venezuela'da halk devlet başkanı seçimi için sandık başında Venezuela yıllar sonra seçime gidiyor Eski 5 devlet başkanının Venezuela'ya girişine izin verilmedi Venezuela - Kanada maçı saat kaçta, hangi kanalda? Copa America’da çeyrek final eşleşmeleri belli oldu Jamaika - Venezuela maçı saat kaçta, hangi kanalda? Venezuela - Meksika maçı saat kaçta, hangi kanalda? Ekvador - Venezuela maçı saat kaçta, hangi kanalda? Maduro, İsrail'in Refah'ta 'katliam' yaptığını söyledi Güzel model estetik kurbanı oldu! Daha 24 yaşındaydı! Latin Amerika ülkelerinden Moskova'daki terör saldırısına kınama Venezuela, hava sahasını Arjantin'den gelen tüm uçaklara yasakladı Türk iş insanları için büyük fırsat: Venezuela Bakan Fidan, Venezuela'da! "Dış ticaret hacminin 3 milyar dolar hedefine ulaşmasını bekliyoruz" Venezuela’da altın madeninde facia! Görüntüler korkunç: Çok sayıda ölü var Venezuelalı gençler, Türk dizileri sayesinde Türkçe öğreniyor Küba ve Venezuela'dan İsrail'e kınama Bakan Bayraktar'ın Venezuela'da diplomasi trafiği ABD açıkladı: Venezuela'ya yaptırımlar yeniden uygulanacak Maduro işi şansa bırakmadı: En büyük rakibine siyasi yasak geldi Venezuela'da iki muhalif siyasiye verilen 15 yıllık siyasi yasak onandı  Maduro, CIA ve DEA'yi ülkesinde "karışıklık" çıkarmakla suçladı Venezuela ile İngiltere arasında gerginlik sürüyor