Venezuela Haberleri - Sayfa 3

Venezuela, Güney Amerika'nın kuzeyinde yer alan bir ülkedir. Başkenti Caracas'tır. Venezuela'nın doğusunda Atlantik Okyanusu, batısında Kolombiya, güneyinde Brezilya ile komşudur. Kuzeyde ise Karayip Denizi ile çevrilidir. Ülkenin resmi adı "Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti"'dir.

Ekonomisi büyük ölçüde petrol endüstrisine dayanmaktadır. Venezuela, dünya genelinde en büyük petrol rezervlerinden birine sahiptir ve bu nedenle petrol, ülkenin ana ihraç ürünüdür. Ancak, ekonomik dalgalanmalar, politik belirsizlik ve diğer faktörler nedeniyle ekonomisi zorlu bir dönemden geçmektedir.

Ülkede siyasi istikrarsızlık ve ekonomik sıkıntılar, toplumun yaşam koşullarını olumsuz etkilemiştir. Bu durum, göç dalgalarına ve sosyal sorunlara neden olmuştur.

NICOLAS MADURO

ARJANTİN

Gerilim tırmanıyor: İngiliz savaş gemisi 3'te 2'si ilhak edilmek istenen Guyana'ya ulaştı Aşırı sağcı Arjantin liderinden BRICS hamlesi Venezuela'dan İngiltere'ye "askeri gemi" tepkisi: "Barışa doğrudan bir tehdit" Dünya Kupası'nda forma giymişti... 24 yaşında hayatını kaybetti ABD ile Venezuela arasında mahkum takası: Maduro'nun sağ kolu serbest bırakıldı Venezuela'da Noel neşesi: Vatandaşlar kostümlerle koştu Venezuela ile Guyana arasında 'Esequibo' anlaşması 'Esequibo' için Venezuela'dan yeni önlemler Brezilya'dan Venezuela-Guyana çağrısı: "Barış inşa etmemiz gerekiyor" 'Esequibo' gerilimi tırmanıyor: Brezilya, Venezuela sınırına asker konuşlandırdı Guyana ordusuna ait bir helikopter Venezuela sınırı yakınında kayboldu Venezuela ve Guyana arasında gerilim tırmanıyor Venezuela komşusu Guyana'nın topraklarında hak iddia etti: Referandumda 'ilhak'a destek kararı çıktı Maduro'dan İsrail'in saldırılarının durdurulması için dünyaya çağrı! ABD'den Venezuela kararı: Bazı yaptırımlar askıya alındı Norveç arabulucu oldu: Venezuela'da iktidar-muhalefet diyaloğu yeniden başlayacak Venezuela lideri Maduro'dan, "Süper Bıyık" paylaşımı! Aşırılıkçıları demir yumruğuyla alt eden... Venezuela, çete kontrolündeki hapishaneyi geri aldı